Nyt on härskiä: Mies varasti auton ja vaati löytöpalkkiota sen palauttamisesta

Näin suojaudut automurroilta, varkauksilta ja ilkivallalta 0:41
Katso videolta, millä keinoin voit yrittää suojautua automurroilta, varkauksilta ja ilkivallalta.

Espoossa auton autoliikkeestä huijannut mies vaati löytöpalkkiota autosta. Viestissä hän väitti, että ilman häntä auto olisi jo viety maasta.

Tapaus sattui Espoossa joulukuussa vuonna 2020. Mies oli erään toisen miehen kanssa asioinut autoliikkeessä ja pyytänyt BMW-merkkistä autoa koeajoon. Koeajoon ei suostuttu, mutta myyjä antoi auton avaimet miehelle sitä varten, nämä voisivat kuunnella moottorin ääntä.

Kun myyjä meni hetkeksi työhuoneeseensa, olivat miehet ottaneet auton käyttöönsä ja poistuneet paikalta.

Yritti saada 500 euroa auton palauttamisesta

Autoliikkeen edustaja oli auton anastuksen jälkeen lähettänyt miehelle tekstiviestejä, joissa miestä kehotettiin palauttamaan auto. Hänelle kerrottiin myös, että autosta on luvattu 500 euron löytöpalkkio.

Mies päätti yrittää hyötyä tilanteesta ja väitti, että voisi saada auton avaimet takaisin sen vieneiltä henkilöiltä ja palauttaa auton, jos saisi auton löytämisestä luvatut 500 euroa.

– [Mies] on lisännyt vastaukseensa, että ilman häntä auto olisi jo "rajan toisella puolella", syyttäjä kirjoitti haastehakemuksessa.

Kiristys jäi kuitenkin yritykseksi, kun poliisi löysi auton illalla miehen asuinpaikan läheisyydestä. Myöhemmin molemmat avaimet löydettiin miehen asunnosta.

Tuomittiin muistakin rikoksista

Autovarkaus ei jäänyt ainoaksi rikokseksi, josta mies tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Mies oli myös ainakin kahden muun miehen kanssa pahoinpidellyt erään miehen aiempien erimielisyyksien vuoksi ja kyydittänyt tämän auton takakontissa toiseen sijaintiin. Hän oli myös uhkaillut uhria veitsellä.

Sittemmin mies jäi kiinni vietyään käynnissä olleen pakettiauton sen haltijan käydessä muualla. Paljastui myös, että hän oli kasvattanut asunnossaan kannabista.

Vuonna 1994 syntynyt mies tuomittiin kahdesta moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, kiristyksen yrityksestä, tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta, pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, laittomasta uhkauksesta ja huumausainerikoksesta.

Mies sai teoistaan kolmen kuukauden vankeustuomion. Tuomiota alensivat miehen aiemmat tuomiot, joista eräskin oli lähes 3,5 vuoden ehdoton vankeustuomio.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Huumekuski kaahasi poliisia pakoon Tampereella 2:33

Katso videolta poliisiauton kameran tallentama hurjannäköinen takaa-ajo, jonka aikana muun muassa jalankulkijat olivat vaarassa jäädä alle.

Lue myös:

    Uusimmat