Yksityiselle opetusalalle uusi lakkovaroitus – "Näkemykset kaukana toisistaan"

Yksityisen opetusalan työriitaan haetaan ratkaisua seuraavan kerran huomenna vappuaattona. Asiasta kertoo valtakunnansovittelijan toimisto viestipalvelu X:ssä.

Työntekijöitä edustavat Opetusalan Ammattijärjestö, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto sekä Ammattiliitto Jyty antoivat yksityiselle opetusalalle uuden lakkovaroituksen eilen.

Edellinen lakko järjestettiin viime viikolla.

Lakon piirissä olisi kaikkiaan yli 2 000 yksityisen opetusalan työehtosopimuksen piirissä olevaa jäsentä seitsemällä paikkakunnalla. Toteutuessaan lakko alkaisi maanantaina 13. toukokuuta heti puolenyön jälkeen ja päättyisi torstaina 16. toukokuuta.

"Näkemykset kaukana toisistaan"

Kyseessä ei tiedotteen mukaan ole hallituksen ajamia työelämäheikennyksiä vastustava poliittinen lakko. Mahdollisesti alkavalla lakolla pyritään vauhdittamaan neuvotteluita jäsenten työehdoista yksityisellä opetusalalla.

Työntekijäjärjestöt ovat käyneet kevään aikana työehtosopimusneuvotteluita työnantajia edustavan Sivistysala ry:n kanssa. Tavoitteena on ollut saada aikaan yksityistä opetusalaa koskeva uusi työehtosopimus.

Osapuolet ovat neuvotelleet valtakunnansovittelijan luona toistaiseksi tuloksetta.

Työntekijäjärjestöjen mukaan näkemykset palkkaratkaisun ja tekstikysymysten osalta ovat kaukana toisistaan työnantajapuolen kanssa. Järjestöt sanovat, että palkkakehityksen on oltava jatkossakin kilpailukykyinen ja luottamushenkilöiden toimintaedellytyksiä on parannettava nykyisestä.

Lue myös:

    Uusimmat