Artturi Lehkonen tyrmäävässä iskussa NHL:n pudotuspeleissä – Colorado jyräämässä jatkoon

Artturi Lehkonen jatkoi hurjaa virettään NHL:n pudotuspeleissä – avasi maalihanat Coloradon murskavoitossa 0:49
Katso: Artturi Lehkonen jatkoi hurjaa virettään NHL:n pudotuspeleissä

Colorado Avalanche voitti Winnipeg Jetsin kotijäällään maalein 5–1 ja siirtyi otteluvoitoissa tukevaan 3–1-johtoon.

Coloradon Artturi Lehkonen täräytti avausmaalin, kun ottelua oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Lehkonen oli mukana myös Valeri Nitshushkinin 4–1-maalissa ja kilautti itselleen syöttöpisteen.

Lehkonen on ollut pudotuspeleissä tyrmäävässä vireessä, sillä hän on iskenyt maalin jokaisessa ottelussa tähän mennessä. Neljässä ottelussa on kertynyt yhteensä tehot 4+3=7. Pudotuspelien pistepörssissä saldolla heltiää jaettu neljäs sija.

Katso Lehkosen komea maali yllä olevalta videolta!

Tämän kauden runkosarjassa Lehkonen summasi 45 ottelussa 34 (16+18) tehopistettä.

Nitshushkin takoi itselleen hattutempun eli kolme maalia illan ottelussa. Coloradon Mikko Rantanen pääsi myös pisteille, kun hän syötti Nitshushkinin viimeisen maalin kolmannessa erässä.

Colorado johtaa pudotuspelien avauskierrosta Winnipegistä otteluvoitoin 3–1. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi tiistaina. Jatkoon pääsee neljällä voitolla.

Nashville taipui Vancouverille

Juuse Saros taituroi Nashville Predatorsin maalilla täyden iltapuhteen sunnuntain kierroksella Vancouver Canucksia vastaan, mutta 20 laukausta vastaanottaneen suomalaisvahdin torjunnat eivät riittäneet. Vancouver vei ottelun jatkoerässä maalein 4–3 ja teki samalla ryöstöretken Nashvillen kotijäältä. Vancouver johtaa nyt pudotuspelikierrosta otteluvoitoin 3–1. Joukkueiden seuraava kohtaaminen on tiistaina.

Vancouverin sankari oli voittomaalillaan Elias Lindholm, kun jatkoerää oli ehditty pelata noin minuutti.

Nashville oli ajurinpaikalla vielä kolmannen erän alussa, kun Filip Forsberg teki heti erän alettua taululle lukemat 3–1.

Vancouver kiri kuitenkin rinnalle ja ohi. Kolmannen erän maaleista Vancouverin paidassa vastasi Brock Boeser, joka teki samalla hattutempun. Boeser vastasi myös joukkueensa ensimmäisestä maalista, kun ottelukello oli ehtinyt tikittää vasta vajaat kolme minuuttia ensimmäisessä erässä.

Nashville oli laukauksissa kuitenkin vastustajaansa parempi ja joukkue laukoi Vancouver-vahti Arturs Silovsin maalia kohti 30 kertaa.