Kommentti: Charles Leclercin ja Ferrarin veto avasi suuren pelin – Valtteri Bottas yllättävä jatke unelmaliittoon?

Ferrarin päätös jatkaa Charles Leclercin sopimusta suoraan vuoteen 2024 on paitsi taloudellinen ratkaisu, myös symbolinen ele kiinnittyä tämän hetken kirkkaimpaan nuoreen kykyyn, kirjoittaa MTV Urheilun Antti Rämänen.

Tavallaan Leclercin sopimusuutinen oli melko yllättävä. Tai lähinnä sen ajoitus oli. Monacolaiselle oli jo sopimus vuoteen 2021 asti, kun taas sarjan muilla tähtikuljettajilla on taskussaan paperit vain ensi vuodesta.

Leclercilla oli tavallaan jo koskemattomuus edessä olevan siirtomylläkän ajaksi, mutta tällä ratkaisulla Ferrari teki omat lähtöasetelmansa toisen kuljettajan etsintään kerralla selviksi.

Toista punaista autoa ajavan Sebastian Vettelin kannalta tilanne on nyt myös selvä: sopeudu tai vaihda maisemaa. Leclerc on toki koko ajan ollut Ferrarin tulevaisuus. Vuoteen 2024 asti ulottuvalla sopimuksella tulevaisuus sysättiin vain niin kauas, ettei Vettel pysty sinne asti enää näkemään.

Näin ollen saksalaismestarin onkin syytä kääntää katseensa muualle, jos hän haluaa jatkaa sarjassa ensi vuoden jälkeen. Tai sitten sopeutua nykyiseen linjaukseen ja tehdä töitä Leclercin hyväksi, mikä tuntuu jo varsin epätodennäköiseltä vaihtoehdolta.

Täytyy muistaa, että Ferrari teki tässä myös harvinaisen kauaskatseisen taloudellisen ratkaisun. Maksamalla Leclercille viiden vuoden ajan yhdeksän miljoonan euron tiliä tiimi välttää tilanteen, jossa se joutuisi vuonna 2021 neuvottelemaan mahdollisen maailmanmestarin kanssa useissa kymmenissä miljoonissa liikkuvan pyynnön kanssa. NHL-termein: perinteinen siltasopimus.

Lähtöpanokset kesän 2020 kuskimarkkinoille on nyt asetettu. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Max Verstappen ja Sebastian Vettel käyvät tuolileikkiä kahdesta Mercedeksen paikasta sekä Ferrarin ja Red Bullin yksittäisistä ajopaikoista.

Mahdollisia yhdistelmiä ei kuitenkaan ole kovin montaa. Lewis Hamiltonin tuominen Ferrarille tuntuisi pieneltä epäluottamuslauseelta Leclercia kohtaan. Max Verstappenin tulo samaan talliin on täysin poissuljettu vaihtoehto. Sekä Hamilton että Verstappen tarvitsevat myös selvän ykköskuskin aseman.

Näin ollen kysymykseksi jää, olisiko Valtteri Bottas jopa tulevaisuuden Ferrari-kuljettaja, jos Sebastian Vettel ei tuohon rooliin Leclercin rinnalla kykene?

Never Give Up – F1-kausi Valtterin silmin on katsottavissa cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Dokumentti esitetään MTV3-kanavalla 21. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat