F1-toimittajan tiedot: Sebastian Vettel punnitsee enää kahta vaihtoehtoa, toinen niistä tietää hankaluuksia Valtteri Bottakselle

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
F1-sarjassa superpäivä: Carlos Sainzille Ferrari-sopimus, Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille.

Kun Daniel Ricciardo nappasi McLaren-pestin, jonka Carlos Sainz vapautti Ferrari-siirrollaan, kuljettajakarusellin liikkeelle laittaneen Sebastian Vettelin vaihdoehdot F1-uran jatkamiseksi käyvät vähiin.

Vettelillä voisi katsoa olevan kolme edes jokseenkin realistista vaihtoehtoa uudeksi työnantajaksi: Renault, Aston Martiniksi muuttuva Racing Point ja Mercedes.

Neljäs vaihtoehto on lopettaminen.

F1 Insider -sivustolle kirjoittavan Ralf Bachin mukaan kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa voi sulkea suoraan pois laskuista, sillä hänen tietonsa kertovat, ettei Vettel halua ryhtyä enää minkäänlaiseen kehitysprojektiin; veisi parhaassakin tapauksessa vuosia ennen kuin mies olisi taas mukana kärkikamppailuissa.

Kaikesta päätellen Vettel ei myöskään ole halukas ryhtymään uransa ehtoopuolella Kimi Räikköseksi, joka ajaa rakkaudesta lajiin, sillä Bachin tietojen mukaan Vettel ajaa joko Mercedeksellä tai ei missään.

Mercedeksellä Vettel tähtää erityisesti Valtteri Bottaksen paikalle. Bottaksen, samoin kuin Lewis Hamiltonin, nykyinen sopimus päättyy vuoden 2020 lopussa.

Nyt kun Ferrari on sinetöinyt kuljettajakaksikkonsa, Hamiltonilla ei ole muuta vaihtoehoa kuin jatkaa Mercedeksellä, ja Toto Wolff on tietysti valmis solmimaan britin kanssa jatkosopimuksen heti, kun tämä vain on itse siihen valmis.

Bottaksen kohtalo on arvoitus. Wolff vakuutti muutama päivä sitten, että talli on "tiukasti sitoutunut" nykyisiin kuljettajiinsa mutta myönsi samalla, että Vettelin päätös lähteä Ferrarilta on merkittävä käänne.

– Emme voi jättää tätä käännettä huomioimatta, Wolff sanoi DPA Newsille.

Lue myös:

    Uusimmat