Komeassa johdossa päätöspäivään lähtevä Kalle Rovanperä osoitti kypsyytensä – ”Emme tehneet mitään tyhmää”

0:32
"Menimme vähän leveäksi" – Kalle Rovanperä kertasi Kreikan rallissa lauantaina aamupäivällä säikäyttänyttä tilannetta.

Rovanperä oli lauantain ykkösnimi Kreikan Akropolis-rallissa. Toyotan nuori suomalaistähti rykäisi heti aamupäivällä neljä pohja-aikaa putkeen ja kasvatti johtonsa 40 sekuntiin.

Iltapäivän kahdella erikoiskokeella Hyundain Ott Tänak kuroi hieman etumatkaa umpeen, mutta Rovanperällä on edelleen 30 sekunnin johtoasema.

– Olimme liian hitaita iltapäivän lenkin ensimmäisellä pätkällä. Säätövalinnat olivat ehkä liian varovaisia. Pitoa hävisi, kun otimme autoon säädöt rajumpia olosuhteita varten, Rovanperä kertasi.

Lauantain viimeistä edellisellä erikoiskokeella Rovanperä antoi viisi sekuntia periksi Tänakille ja seuraavalla tuli takkiin vajaat neljä sekuntia.

Tilanne pysyi edelleen kypsästi ajaneen Rovanperän hallussa. Virolaistähti ei päässyt aivan tuntumaan.

– Olimme fiksuja, emmekä tehneet mitään tyhmää. Se on tärkein juttu. Huominen on vielä pitkä päivä, joten on parempi, että eroa on enemmän kuin vähemmän, Rovanperä pyöritteli.

Sunnuntain ohjelmassa on kahdesti ajettava Tarzanin pikataival pidempänä ja lyhyempänä versiona sekä koko rallin pisin erikoiskoe Pyrgos, jolla on mittaa 33 kilometriä.

– Huomenna ei voi vain körötellä. Ajotyylin on oltava täällä todella raju, ja pitää hyökätä paljon kuten liukkaissa ralleissa pitääkin. Jos jalkaa nostaa kaasulta, tulee paljon takkiin, Rovanperä sanoi.

– Rallin loppuun on vielä matkaa. Ei voi yhtään nostella, vaan pitää ajaa täysillä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja