Sivullisen törttöily pilasi suomalaiskuskin kisan Kreikan MM-rallissa

Emil Lindholmin kisa meni pilalle Kreikan MM-rallissa ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta. Lindholm hajotti autonsa, kun hän joutui väistämään siviiliajoneuvoa kapealla kadulla.

WRC3-luokassa ajava Lindholm kamppaili vielä 11. erikoiskokeen jälkeen kärkikamppailussa ollen vajaat 35 sekuntia perässä johdossa ajanutta Yohan Rosselia. Siirtymätaipaleen kommellusten seurauksena aikaa kului, ja Lindholm sai minuutin ja 40 sekunnin aikarangaistuksen, koska myöhästyi seuraavan erikoiskokeen lähdöstä.

Lauantain päättäneen 12. erikoiskokeen jälkeen Lindholm on rallissa yhä neljäntenä, mutta ero kärkeen on venynyt kahteen minuuttin ja 30 sekuntiin. Kolmossijaan matkaa on lähes kaksi minuuttia.

Tilanne, jossa Lindholm rikkoi Skodaansa sattui siirtymätaipaleella paikallisen kylän keskustassa. 

– Ajoin kadun tyhjää puolta. Vastaantulevien kaistalla oli pysäköityjä autoja, joita paikallinen kuljettaja lähti yllättäen kaistallemme ohittamaan. Nokkakolarin välttääkseni oli väistettävä kadun sivuun. Siinä oli koroke, joka rikkoi ohjausakselin ja renkaat. Saimme korjattua automme ja ajoimme viimeisen pätkän läpi, mutta WRC3-luokan voittotaisteluun meillä ei ole enää mitään asiaa, Lindholm sanoi tiedottessa.

– Ei nämä MM-rallit tunnu nyt vain mitenkään onnistuvan. Kun kaksi päivää ajaa tuollaisessa kivikossa ja pitää auton ja renkaat ehjänä niin sitten tällaista sattuu kaikista mahdollisista paikoista siirtymäosuudella.

Kreikan ralli päättyy sunnnuntaina ajettaviin kolmeen erikoiskokeeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja