Mainos

Kolmesta raiskauksesta tuomittu vapautettiin syytteistä hovissa – "Vaihtoehtoinen tapahtumienkulku mahdollinen

Rovaniemen hovioikeus kumosi tänään kaikki syytteet tapauksessa, jossa vuonna 1986 syntynyt miestä syytettiin kolmesta raiskauksesta.

Mies oli aiemmin saanut Oulun käräjäoikeudessa 3 vuoden 4 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen teoista, minkä lisäksi hänet oli tuomittu maksamaan asianomistajalle vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikulut.

Mies haki hovioikeudessa muutosta tuomioon, ja syyttäjä ja asianomistaja vaativat valituksen hylkäämistä.

Miestä syytettiin kolmesta samaan asianomistajaan kohdistuneesta raiskauksesta. Tämä oli syyttäjän mukaan pakottanut uhrin kahdessa teossa suuseksiin ja yhdessä teossa sukupuoliyhdyntään vuosina 2011 ja 2012.

"Vaihtoehtoinen tapahtumienkulku mahdollinen"

Hovioikeus katsoi, että tapahtumien osalta vaihtoehtoinen tapahtumienkulku oli mahdollinen ja miehen syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily. Oikeus hylkäsi kaikki syytteet ja korvausvaatimukset. Ratkaisu syntyi 2-1 äänestystuloksella.

Hovioikeuden tuomio on salassapidettävä sen lopputulosta ja lainkohtia lukuun ottamatta. Asianomistajan ja tämän huoltajan henkilöllisyys on määrätty pidettäväksi salassa. Salassapidon syy oli, että seksuaalirikosasiassa oli tullut erityisen arkaluonteisia tietoja asianomistajan yksityiselämästä ja terveydentilasta.

Ilta-Sanomien mukaan asianomistaja oli miehen seurustelukumppani, ja väitetyt teot olisivat tapahtuneet oululaisessa yksityisasunnossa. Miehen ja asianomistajan seurustelusuhde olisi lehden mukaan alkanut ja loppunut useita kertoja.

Osapuolet voivat hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa, joten tuomio ei ole lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.