Mainos

Kolmesta murhasta epäillyt kanadalaisnuoret pakenevat virkavaltaa villieläimiä kuhisevassa erämaassa – poliisilta karu kuvaus: "Vain yksi esimerkki, mitä sieltä löytyy"

0:45
Katso valvontakameravideo: Tältä kanadalaiset nuoret näyttävät

Poliisi uskoo, että kolmen ihmisen murhasta epäilty kanadalaiskaksikko pakenee virkavaltaa erämaassa, joka tunnetaan karuista olosuhteistaan.

19-vuotias Kam McLeod ja 18-vuotias Bryer Schmegelsky ovat tällä hetkellä Kanadan etsityimmät miehet.

Kaksikkoa epäillään 23-vuotiaan australialaisturistin, 24-vuotiaan amerikkalaisnaisen sekä iäkkäämmän kanadalaismiehen murhista. 

Poliisi epäili aluksi, että McLeod ja Schmegelsky olisivat paenneet tappajaa ja joutuneet mahdollisesti niin ikään murhaajan uhreiksi. 

Kanadan tapahtumat aikajärjestyksessä:

12. heinäkuuta: McLeod ja Schmegelsky lähtevät yhdessä kotikaupunki Port Albernista etsimään töitä Yukoniin.

12.-15. heinäkuuta: Kaksikko saapuu Yukonin Whitehorseen, mutta lähtee pian jatkamaan matkaansa.

15. heinäkuuta: Australialaisturisti Lucas Fowlerin ja hänen amerikkalaisen tyttöystävänsä Chynna Deesen ruumiit löytyvät lomakeskus Liard Hot Springsistä, Brittiläisestä Kolumbiasta.

19. heinäkuuta: McLeodin ja Schmegelskyn ajama rekka löytyy poltettuna Brittiläisestä Kolumbiasta. Alueelta löytyy myös vancouverilaisen kasvitieteilijän, Leonard Dyckin ruumis.

23. heinäkuuta: Kaksikko nähdään ajamassa harmaata Toyota RAV 4:ää Saskatchewanissa. McLeod ja Schemegelsky tallentuvat Meadow Lakessa kaupan valvontakameroihin.

23. heinäkuuta: Harmaa Toyota RAV 4 löytyy poltettuna Pohjois-Manitobassa, lähellä Gillamin kylää. Poliisi uskoo kaksikon polttaneen auton ja paenneen erämaahan.

28. heinäkuuta: Miesten etsiminen jatkuu edelleen. Etsintöjä avustamassa sotilaita. Poliisi havaitsee erämaassa jääkarhun.

Tutkimustyö kuitenkin osoitti, että McLeod ja Schemegelsky pakenevat todennäköisesti tällä hetkellä tappajan sijaan virkavaltaa Manitobassa sijaitsevan Gillamin kylän lähistöllä.

Miehet ovat tällä hetkellä pääepäiltyjä kolmeen Brittiläisessä Kolumbiassa tapahtuneeseen murhaan. Kolmen ruumiin lisäksi heidän epäillään jättäneen jälkeensä kaksi poltettua autoa.

McLeodin ja Schmegelskyn etsintöjä on laajennettu ja heitä etsitään tällä hetkellä muun muassa Kanadan armeijan toimesta. Sotilaat ovat etsineet lähistöltä hylättyjä rakennuksia ja haastatelleet paikallisia mahdollisten vihjeiden toivossa.

Pakeneeko kaksikko virkavaltaa karuissa olosuhteissa

Epäiltyjen uskotaan löytyvän Pohjois-Manitoban erämaasta, joka tunnetaan äärimmäisen karuista olosuhteistaan. Poliisi havaitsi etsintöjen aikana alueella muun muassa jääkarhun, jonka muuttoreitillä erämaa sijaitsee.

– Jääkarhu havaittu etsintöjen aikana aikaisemmin tänään. 200 kilometriä pohjoiseen Gilliamista. Tässä vain yksi esimerkki siitä, mitä Pohjois-Manitobasta löytyy, Manitoban poliisi kirjoittaa Twitteriin.

Gillamin paikallisten mukaan jääkarhut eivät ole se erämaan ainoa koettelemus. Metsässä voi nimittäin kohdata kyseisen luontokappaleen lisäksi muun muassa mustakarhuja, susia ja upottavaa suota.

Poliisi pitää myös mahdollisena, että kolmas henkilö olisi auttanut McLeodin ja Schemegelskyn pakoon Gillamista. Mahdollista myös on, että kaksikkoa auttanut ihminen ei ole ollut tietoinen heidän veriteoistaan. 

Lähde: The Guardian

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja