Ihmisjahti kiihtyy Kanadassa – kolmesta murhasta epäillyt nuoret on nähty pikkukylässä: Etsintä käynnissä helikoptereiden ja koirien kanssa

Kanadan poliisi on keskittänyt kolmesta murhasta epäiltyjen kanadalaisnuorten etsinnän nyt Manitoban provinssin York Landingiin saatuaan vihjeen murhaajista. Aiemmin heitä etsittiin syrjäisen kaupungin Gillamin tienoilta, jossa heidät oli nähty viimeksi. York Landingin pikkukylä sijaitsee noin 80 kilometriä Gillamista. Asiasta kertoo The Guardian

Paikalle lähetettiin koiria, aseistautuneita poliiseja, helikoptereita ja lennokkeja sunnuntaina illalla paikallista aikaa. 

Mukana etsinnöissä ovat myös Kanadan puolustusvoimat sekä ilmavoimien lentokone. 

Paikallisen alkuperäiskansan partion Bear Clan Patrolin jäsenet kertoivat nähneensä karkulaiset Kam McLeodin, 19 ja Bryer Schmegelskyn, 18, York Landingissa. Partio on ollut mukana avustamassa etsinnöissä.

McLeodia ja Schmegelskya epäillään australialaisen Lucas Fowlerin, 23 ja hänen yhdysvaltalaisen tyttöystävänsä Chynna Deesen, 24, murhasta. Epäiltyjä kohtaan on nostettu syytteet kanadalaisen Leonard Dyckin, 64, murhasta.

Royal Canadian Mounted Police (RCMP) eli Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi julkaisi tviitin yhdentoista aikaan sunnuntai-iltana, jonka mukaan epäiltyjä ei ollut vielä löydetty. Poliisi on kehottanut paikallisia pysymään sisätiloissa ikkunat ja ovet lukittuna.

Nähtiin etsimässä ruokaa

Etsinnät ovat jatkuneet läpi yön. Rankka tuuli rajoittaa helikoptereiden ja lennokkien lennättämistä, mutta etsinnät maan pinnalla jatkuvat herkeämättä.

Ratsupoliisi on pyytänyt, etteivät paikalliset julkaisisi kuvia tai muutakaan tietoa poliisin toiminnasta alueella. Poliisi ei ole tarkentanut tietoa epäiltyjen aseistautumisesta. Nuori pariskunta oli kuitenkin ammuttu.

York Landingissa on vain alle 500 asukasta. Kylä sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Gillamista linnuntietä pitkin. Maan pinnalla matka kestää useita tunteja vähäisten maanteiden vuoksi. Manitoba on tunnettu rajusta maastostaan ja poliisin mukaan etsintäpartiot joutuvat varomaan jääkarhuja. 

Epäiltyjen tuntomerkkeihin sopivat henkilöt nähtiin etsimässä ruokaa jäteastioista.

Tätä ennen viimeisin havainto epäillyistä tehtiin Gillamissa, jonka vuoksi poliisi keskitti etsinnät sinne. Ratsupoliisin mukaan on mahdollista, että epäillyt olisivat poistuneet kaupungista valeasuissa kolmannen osapuolen avulla.

Ratsupoliisin uusimman tviitin mukaan etsinnät ovat edelleen käynnissä. 

Lue myös:

    Uusimmat