Mainos

Kolmen SM-liigaseuran tilanne on lohduton – "Kantavat leimaa koko ajan"

27:30
Petteri Sihvonen otti kantaa kuumiin SM-liigapuheenaiheisiin MTV Uutiset Livessä.

SM-liigaan 2010-luvulla nostetut Jukurit, KooKoo ja Sport eivät ole onnistuneet pääsarjassa suuria mainetekoja tekemään. Samalla paine tämän kolmikon ympärillä on alkanut kasvaa sen suhteen, että he pystyisivät perustelemaan olemassaolonsa liigakartalla. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ei pidä näiden seurojen tilannetta häävinä.

Kolmikosta ainoastaan Sport on SM-liigaan nostamisen jälkeen selvinnyt kertaalleen 10 parhaan joukkoon ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle (sesongilla 2015–16). Sihvosen mukaan Jukureilla, KooKoolla ja Sportilla ei ole aineksia urotekoihin tälläkään kaudella.

– Valitettavasti näin ennakkoon katsoen ei. Nämä kolme seuraa kantavat ensinnäkin omaa murhettaan, pärjäämistä omalla paikkakunnalla ja oman kannattajakuntansa vakuuttamista uudelleen, että laji on tällä paikkakunnalla sen arvoista, että sitä kannattaa käydä katsomassa. Lisäksi on vielä laajempi kysymys, koko liigan status, Sihvonen ruoti MTV Uutiset Livessä.

– Onko järkeä, että tämä on 15 seuran liiga ja se on kaiken lisäksi suljettu? Jollain lailla Jukurit, KooKoo ja Sport kantavat tätä leimaa koko ajan. Heidän suorituksensa perusteella arvioidaan koko liigan tasoa.

– Valitettavasti en näe tällä hetkellä, että sieltä olisi odotettavissa mitään. Sitä se vaatisi ja kaipaisi, että yksi olisi edes kymmenen sakissa.

Jos lisäksi yksikään tästä kolmikosta ei jäisi jumboksi, niille voitaisiin antaa kaudesta puhtaahkot paperit.

– Se olisi paikkakuntakohtaisesti ja liigan kannalta huikeaa. Mutta jos jumbo alkaa löytyä aina tästä kolmikosta ja yksikään niistä ei pääse kymmenen sakkiin tai yritä päästä säälipleijareista eteenpäin, kuva synkkenee. Liiga voi aika hyvin, mutta tämä kolmikko on aikamoinen indikaattori sille, mikä tämän sarjan elinvoima on, Sihvonen summaili.

Viime kaudella jumboksi jäi Ässät, mutta Jukurit oli heti viimeistä edellisellä sijalla 14:ntenä. KooKoo sijoittui 13:nneksi ja Sport 11:nneksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja