Mainos

Kolmen kuukauden ikäisen lapsen äiti päätti lähteä yksin reissuun – puolustaa nyt päätöstään: "Pystyin palaamaan kotiin parempana äitinä"

Tuoreen äidin mukaan muutaman kuukauden ikäisen lapsen jättäminen muutamaksi päiväksi isänsä hoiviin oli enemmän kuin hyvä päätös. 

Aivan kuten monet muut äidit, myös Jo Piazza on joutunut kuulemaan kritiikkiä päätöksestään, jonka hän teki vasta kolme kuukautta lapsensa syntymän jälkeen. Keskittymiskykyä vaativaa työtä tekevä nainen päätti lähteä pois kotoa kolmeksi päiväksi ja kahdeksi yöksi viimeistelläkseen novellinsa.

– Selitin itselleni, että tarvitsin kaksi päivää hiljaisuutta, jotta voisin lukea käsikirjoituksen läpi ja kirjoittaa. Todellisuudessa tarvitsin kaksi yötä keskeytymätöntä unta, jotta aivoni voisivat toimia jälleen tavalla, jolla ne toimivat ennen hormoneja ja univajetta, nainen selittää päätöksensä taustoja.

Irtiotto sai näkemään asiat toisesta perspektiivistä

Vakuutettua itsensä pienen loman tarpeellisuudesta Piazza jätti lapsen kotiin miehensä, eli lapsen isän hoiviin. Vaikka kyseessä oli vain muutama päivä, ne tekivät äidille ihmeitä.

– Kaikista ihanin hetki oli, kun aamulla avasin silmäni ja ymmärsin, että minun ei tarvinnut liikkua. Minun ei tarvinnut olla kenenkään äiti siitä hetkestä alkaen, kun saan laskettua jalkani maahan. Pystyin olemaan vain ihminen, Piazza toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kotoa poislähteminen mahdollisti työnteon, mutta se sai Piazzan näkemään asiat myös uudesta perspektiivistä. Oltuaan kolme kuukautta pelkkä äiti, hän löysi jälleen itsensä, mutta myös kaipauksen. Hänen täytyi lähteä pois lapsensa luota ymmärtääkseen, kuinka paljon hän lastaan oikein kaipasi.

Vaikka moni on kritisoinut Piazzaa päätöksestään, nainen uskoo tuon muutaman päivän tehneen hänestä paremman ihmisen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se muistutti minua siitä, millainen olin ennen äitiyttä. Se mahdollisti sen, että pystyin palaamaan kotiin parempana äitinä, Piazza toteaa.

Kaikkia kritisoijia nainen haluaa muistuttaa myös siitä, että lapsi oli toisen tasavertaisen vanhempansa hoivissa – ei kenenkään tuntemattoman luona. Lisäksi hän uskoo, että hänen lapsensa ei välttämättä edes huomannut äitinsä poissaoloa. 

Lähde: Elle

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.