Kolme japanilaisvalmistajaa jäi taas kiinni päästömanipuloinnista – "Pyydän syvästi anteeksi"

6:06

Autovalmistavat Mazda ja Suzuki sekä moottoripyörävalmistaja Yamaha ovat jääneet kiinni sekä päästö- että kulutuslukemiensa manipuloinnista, kertoo Automotive News Europe. Väärinkäytökset paljastuivat Japanin hallituksen määräämissä tutkimuksissa.

Pääkuvan video

Jaakko myy kamalassa kunnossa olevaa Carinaansa 51 eurolla

Subarun ja Nissanin taannoisten päästökäryjen jälkeen Japanin hallitus antoi maan autovalmistajille käskyn tutkia niiden omia testauskäytäntöjä ja raportoida löydöksistään. 

Mazdan, Suzukin ja Yamahan testiprosesseista löytyi viitteitä tulosten tarkoituksellisesta manipuloinnista. Ajoneuvoja muun muassa testattiin vääränlaisissa olosuhteissa, jolloin päästö- ja kulutuslukemat näyttivät todellisuutta paremmilta.

Suzuki kävi läpi hieman alle 13 000 auton testit uudelleen ja havaitsi puutteita noin joka toisen auton kohdalla.

– Pyydän syvästi anteeksi, Suzukin toimitusjohtaja Toshihiro Suzuki sanoi torstaina Tokiossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Japanin liikenneministeriön mukaan Mazdoista löytyi epäselvyyksiä noin neljästä prosentista ja Yamahan moottoripyöristä noin kahdesta prosentista. Yamaha on jo myöntänyt vilunkipelin, mutta Mazda järjestää oman tiedotustilaisuutensa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja