Mainos

Kolme iskua Nigerian joulukirkkoihin - kymmeniä kuolleita

Nigeriassa on räjäytetty pommi kolmen eri joulun juhlajumalanpalveluksen yhteydessä. Tämän hetken tietojen mukaan kuolleita on eri uutistoimistojen mukaan ainakin 25 ja useita ihmisiä on viety sairaalaan.

Ensimmäinen räjähdys sattui pääkaupungin Abujan liepeillä esikaupunkialueella. Silminnäkijöiden mukaan räjähdys oli niin voimakas, että läheisten talojen ikkunoita meni rikki. Pelastusviranomaisilla oli aluksi vaikeuksia toimittaa paikalle tarpeeksi ambulansseja, sillä suurin osa ambulansseista oli moottoriteillä muissa tehtävissä.

Kirkko oli räjähdyksen aikaan täynnä ihmisiä. Lähes kaikki kuolonuhrit ovat tulleet tämän hetken tietojen mukaan ensimmäisessä iskussa.

– Olimme siellä koko perhe. Nyt en tiedä, missä vaimoni ja lapseni ovat, sanoi Timothy Onyekwere sekasorron keskellä.

Vatikaani tuomitsi iskun tuoreeltaan vihaa lietsovana.

Toinen räjähdys Josissa tappoi poliisin

Räjähdyksistä toinen sattui Keski-Nigeriassa Josin kaupungissa. Sielläkin kohteena oli joulukirkon väki. Paikallinen poliisi oli nähnyt muutamia miehiä, jotka heittivät räjähteitä kirkon rappusille juuri kun katolisen messun oli määrä loppua. Poliisi oli ampunut miesten perään, jolloin he olivat ottaneet jalat alleen. Miehet olivat myös vastanneet tuleen.

Räjähde ei kuitenkaan mennyt sisälle kirkkoon, vaan räjähti kirkon ulkopuolella. Yksi kirkkoa vartioinut poliisi kuoli räjähdyksessä.

Juuri tulleen tiedon mukaan Nigeriassa on isketty myös kolmatta joulukirkkoa vastaan. Uhrien lukumäärästä ei ole tietoa.

Ääri-islamistinen Boko Haram -ryhmä on ilmoittautunut kirkkoiskujen tekijäksi. Boko Haram muistuttaa Afganistanin Taleban-liikettä, heidän tarkoituksenaan on tehdä Nigeriasta voimakkaan islamilainen valtio.

Boko Haram otti eilen yhteen hallituksen joukkojen kanssa Pohjois-Nigeriassa. Tulitaisteluissa sai surmansa kymmeniä ihmisiä. Aiemmin Boko Haram on tehnyt myös pommi-iskuja.

Ilmeisesti kaksi itsemurhapommittajaa iski vielä Nigerian koillisosassa sijaitsevassa Damaturun kaupungissa. Yksi pommeista räjähti suuressa liikenneympyrässä ja toinen poliisiaseman edessä.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.