Mainos

Kolmas pidätys järkyttävässä joukkoraiskaustapauksessa – tuhannet osoittivat mieltä

Brasiliassa nuoren tytön joukkoraiskauksen kirvoittamat mielenosoitukset seksuaalirikoksia vastaan ovat jatkuneet ja kasvaneet.

Eilen tuhannet ihmiset protestoivat raiskauksia vastaan ympäri Brasiliaa. Suurimmat mielenosoitukset nähtiin Sao Paulossa, jossa kaduilla marssi noin 5 000 ihmistä. Mielenosoituksia järjestettiin myös muun muassa Rio de Janeirossa.

Poliisi pidätti eilen kolmannen miehen epäiltynä Rio de Janeiroissa tapahtuneesta joukkoraiskauksesta, jossa 16-vuotiaan tytön epäillään joutuneen 30 miehen raiskaamaksi. Poliisin mukaan kolmea muuta teosta epäiltyä etsitään.

Väliaikaista presidenttiä syytetään

Yhdessä Rio de Janeiron köyhistä ja rikollisuuden piinaamista faveloista tapahtunut joukkoraiskaus järkytti Brasiliaa, kun tekijät jakoivat rikoksestaan kerskailuvideon netissä. Toukokuun 21. päivä tehty video on nyt poistettu verkosta.

Brasilian senaatti tiukensi vastikään joukkoraiskauksista langetettavia rangaistuksia sekä kriminalisoi raiskausten taltioimisen.

Monet seksuaalirikoksia ja "raiskauskulttuuria" vastaan kampanjoivat ja protestoivat brasilialaiset pitävät viranomaisten ja poliitikkojen toimia kuitenkin riittämättöminä. Muun muassa väliaikainen presidentti Michel Temer on joutunut kritiikin kohteeksi.

Häntä on syytetty naisten asioiden unohtamisesta muun muassa siksi, että hän on nimittänyt Brasiliaan pelkästään miehistä koostuvan hallituksen.

Temer hoitaa presidentin tehtävää, kunnes viraltapannun presidentin Dilma Rousseffin oikeusjutussa annetaan lopullinen päätös. Rousseffia syytetään budjettilakien rikkomisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.