Chilen presidentti esitteli tiukkoja toimenpiteitä, joilla pyritään hillitsemään väkivaltaisia mielenosoituksia

Chilen kaduilla autot palavat ja levottomuuksien uhriluku nousee - kysymme Suomen-Chilen suurlähettiläältä, onko  maahan enää turvallista matkustaa 7:03
MTV Uutiset Live kertoi Chilen mellakoista lokauun lopulla.

Chilen presidentti Sebastian Pinera julkisti torstaina useita toimenpiteitä, joilla pyritään hillitsemään viikkoja jatkuneita väkivaltaisia mielenosoituksia.

Lakialoitteissa muun muassa tarjotaan enemmän suojaa poliisille ja kielletään mielenosoittajia käyttämästä naamioita. Pinera kertoi lähettävänsä lakipaketin kongressin hyväksyttäväksi.

Pinera sanoi olevansa vakuuttunut, että ehdotetut toimenpiteet parantavat maan kykyä turvata yleistä järjestystä.

Pinera ilmoitti uusista toimenpiteistä sen jälkeen, kun mielenosoitukset olivat levinneet keskiviikkona ensimmäistä kertaa pääkaupunki Santiagon varakkaimmille alueille.

Pineran eroa vaadittu

Protestit alkoivat lokakuun loppupuolella julkisen liikenteen lippujen hinnankorotuksesta, mutta ovat laajenneet koskemaan maan sosiaalisia ja taloudellisia epäkohtia. Mielenosoittajat ovat vaatineet myös Pineran eroa, mutta oikeistopresidentti ei ole moiseen suostunut.

Mielenosoituksissa on kuollut 20 ihmistä. Poliisi kertoi torstaina, että lähes 10 000 ihmistä on otettu kiinni levottomuuksien aikana, mutta suurin osa on vapautettu pian kiinnioton jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat