Kolaroinnista rangaistuksen saaneelta F1-kuskilta kova väite tuomaristosta

Toro Rosso -kuski Daniil Kvjat sanoo ymmärtäneensä, että F1-tuomaristo piti hänelle Kiinan GP:n kolaroinnista annettua rangaistusta jälkeenpäin liian kovana.

Kvjat kolaroi McLaren-kuskien Carlos Sainzin ja Lando Norrisin kanssa heti ensimmäisellä kierroksella. Kvjat ja Norris keskeyttivät kisan myöhemmin vaurioituneilla autoillaan, Sainz tuli maaliin 14:ntenä.

Kvjat katsottiin yksin syylliseksi alun välikohtaukseen, ja hänelle lätkäistiin varikon läpiajorangaistus sekä kaksi rangaistuspistettä. Tuomaristo viesti kisan aikana, että Kvjat menetti autonsa hallinnan mutkassa kuusi ja osui autoihin vasemmalla puolellaan. 

– Se oli minusta tavallinen ensimmäisen kierroksen tapahtuma. Yksi auto tuli radan sivusta, yksi oli voileipänä, ja minä jätin varmasti riittävästi tilaa yhdelle autolle, Kvjat sanoi Autosportille.

– Toinen auto, minun takanani ollut auto (Sainz), aiheutti ketjureaktion. Kyse oli tavallisesta ketjureaktiosta, joten en käsitä, miten minulle annettiin tuosta tapauksesta läpiajorangaistus.

Kvjat kertoo keskustelleensa tilanteesta myöhemmin tuomariston kanssa. Tuomaristoon kuulunut entinen F1-kuski Derek Warwick jakoi viestejä, jotka Kvjat tulkitsi niin, että tuomaristo oli alkanut kyseenalaistaa päätöstään.

– Saavutimme minusta hyvän yhteisymmärryksen, mutta olimme eri mieltä joistain asioista. Se oli hyvin pitkä tapaaminen, Kvjat kertoi.

– Minusta he tavallaan ymmärsivät, että he olivat aika kovia. Pystyin tuntemaan sen kisan jälkeisessä keskustelussa.

Kvjat ei kuitenkaan halunnut mennä yksityiskohtiin, koska kyse oli "suljettujen ovien takana käydystä keskustelusta".

Sainzin mukaan Kvjatilta puuttui avauskierroksella kärsivällisyyttä. Myös Norris vieritti syyn Kvjatin harteille.

Lue myös:

    Uusimmat