Mainos

F1:n venäläiskuskilta kova lausunto tuomaroinnista

Kaksi rangaistusta yhdestä rikkeestä formula ykkösten Kanadan GP:ssä saanut Toro Rosson Daniil Kvjat arvosteli kisan jälkeen kovin sanoin sarjan tuomaritoimintaa.

Kvjat ei päässyt ensimmäisellä yrittämällä liikkeelle, kun autot lähtivät lämmittelykierrokselle. Hänellä on sääntöjen mukaan mahdollisuus kiriä takaisin omalle paikalleen, muttei onnistunut tavoittamaan 11. lähtöruutua ajoissa.

Venäläiskuskin olisi tässä vaiheessa pitänyt startata kisaan varikkosuoralta. Tuomaristo määräsi Kvjatille aluksi varikonläpiajorangaistuksen, mutta totesi myöhemmin, että kuskille olisi pitänyt antaa kymmenen sekunnin aikarangaistus.

Kvjatin pinna paloi, kun hänelle tuomittiin samasta rikkeestä toinenkin rangaistus. Tallin mukaan hän ei voinut ehtiä ajoissa paikalleen, koska edessä ajaneet kuskit käyttivät koko radan leveyden renkaita lämmittäessään.

– Heidän työnsä ei ole mielestäni kovinkaan vaikea eivätkä he pysty tekemään sitä kunnolla. He selvästi nukkuivat tänään toimistossaan, joten ehkä he olisivat tarvinneet sinne kahvia, Kvjat tulitti Autosportille.

– Heidän pitäisi poistaa tällainen typerä sääntö. Ketä varten se on? Olemmeko me taksikuskeja vai F1-kuskeja? Emmä ymmärrä tätä. Tämä on sirkus, v***n typerä sirkus, hän jatkoi.

Pian Kvjat totesi, ettei hänen kannata laukoa enempää mielipiteitään julkisesti. Hän halusi päästä kuulemaan perustelut FIA:n kilpailujohtajalta Charlie Whitingilta.

– Ehkä on parempi mennä sisälle, koska käyn nyt niin kuumana enkä halua sanoa mitään väärää. En ole ihan varma, että johtuiko se Charliesta, Kvjat kommentoi.

Toro Rosso käytti monta kierrosta Whiting kanssa väittelemiseen ja lopulta Kvjatin varikkokäyntikin meni pilalle rangaistuksen yhteydessä. Pyörän mutteri ei asettunut paikoilleen, mikä vei Kvjatilta vielä lisää aikaa. Lopulta hän keskeytti kilpailun kokonaan vanteen rikkouduttua.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja