Lewis Hamilton ärsyyntyi farssikisan kantelupukille: "Meni itse ulos ainakin kymmenen kertaa"

Yhtenä kahdeksasta F1-kuskista rangaistuksen ratarajojen rikkomisesta sunnuntain Itävallan GP:ssä saanut Lewis Hamilton pitää kuskien keskinäistä kantelu moottoriurheilun hengen vastaisena.

Hamiltonille mätkäistiin kymmenen sekunnin aikasakko, joka pudotti hänet kisan lopputuloksissa yhden sijan alaspäin kahdeksanneksi.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailunjohto ilmoitti Aston Martinin tekemän protestin jälkeen hylänneensä kisan aikana peräti 83 kierrosaikaa rajojen ylitysten takia. Rangaistuksia niistä jaettiin kaikkiaan 12 yhteensä kahdeksalle kuskille.

McLarenin Lando Norris seurasi pitkään Hamiltonia ja raportoi tiimiradiossa maanmiehensä ylittäneen radan ”joka kierroksella joka paikassa”. 

Norrisin päästyä ohi Hamilton jatkoi samaa kantelua tämän ja Red Bull -kuski Sergio Perezin ajelusta. Näistä kumpaakaan ei kuitenkaan rangaistu. Hamiltonin mielestä Itävallan radalle on keksittävä jokin ratkaisu, sillä nykyinen sakkojen jakaminen ei vain toimi.

– Muutama vuosi sitten meillä ei ollut tätä ratarajajuttua, joten rata oli nautinnollisempi ajaa. Nyt on outoa, että ajetaan ja kommentoidaan edellä olevaa autoa, koska sitä tiimi haluaa sinun tekevän, Hamilton totesi Speed Cafe -sivuston mukaan.

– Samaa taidettiin tehdä Austinissa muutama vuosi sitten, mutta eihän se ole kilvanajoa. Se ei ole moottoriurheilua, Hamilton valitteli.

Hamiltonia risoi se, että toisia kuskeja rangaistiin, kun taas toiset tuntuivat vapautuvat vastuusta täysin.

– Heti, kun hän (Norris) pääsi minun ohitseni, hän meni itse radalta ulos ainakin kymmenen kertaa. Perezkin meni ysi- ja kymppimutkissa ulos eikä hän saanut rangaistusta.

– Meidän pitäisi vain antaa mennä yli eikä kenenkään pitäisi saada siitä rangaistusta, Hamilton jatkoi.

Omat rikkeensä Hamilton kuittasi auton huonoksi ajettavuudeksi. Mercedes yritti varikolla lisä siipien ilmanvastusta, mikä tuottikin tulosta.

– Auto alkoi vähitellen pysyä radalla, mutta en todellakaan odottanut siitä noin pahaa.

Lue myös:

    Uusimmat