Nyt on eurooppalaisessa sähköautossa hinta kohdillaan: Saako Dacia Springin sen kotimaassa alle 7 500 eurolla?

Dacia Spring on Euroopan halvin sähköauto 0:41
Katso videolta, miltä näyttää Dacian ensimmäinen sähköauto Spring. Auto tulee ensimmäisenä myyntiin Ranskassa, jossa sen hinta on 16 990 euroa. Tästä vähennetään vielä hankintatuki.

Dacian ensimmäinen sähköauto keskittyy olennaiseen, kuten tähän hintaan voi olettaakin.

Renault-konsernin halpismerkin viittaa kantava romanialainen Dacia on paljastanut lisää tietoa pian markkinoille saapuvasta Springistä, josta näyttäisi olevan tulossa Euroopan huokein sähköauto.

Maltillisen kokoinen 27 kilowattitunnin akusto tarjoaa noin 230 kilometrin toimintamatkan – tosin kaupungissa päästään 305 kilometriin. 

Dacia Spring Electricin sähkömoottori tuottaa 33 kilowatin eli noin 45 hevosvoiman tehon ja 125 newtonmetrin väännön. Auton huippunopeus on 125 kilometriä tunnissa.

Springissä ei ole ylellisillä lisävarusteilla mässäilty, sillä Euroopan halvimman sähköauton titteliä ei ylimääräisellä luksuksella saavuteta.

Autosta tulee myyntiin kaksi eri versiota, joiden vakiovarusteiksi on ilmoitettu sähköinen ohjaustehostin, sähkötoimiset ikkunat, keskuslukituksen kaukosäätö, kuusi turvatyynyä, automaattivalot ja aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Pikalataus on tarjolla lisävarusteena, ja se mahdollistaa akun täyttämisen 80 prosenttiin vajaassa tunnissa. Tavanomaisesta pistorasiasta ladattuna akku täyttyy 14 tunnissa.

Auto saapuu ensimmäisenä myyntiin Ranskassa, jossa sen hinta on vain 16 990 euroa. Maan hankintatuet mukaanlaskettuna hinta painuu 12 000 euron tuntumaan. Auto on jo ranskalaisten tilattavissa, ja ensimmäisiä toimituksia odotetaan ensi syksyksi.

Dacian kotimarkkinoilla Romaniassa sähköauton hankintatuki on peräti 9 500 euroa, joten siellä auton voi teoriassa saada itselleen alle 7 5000 eurolla, jos lähtöhinta on samaa kuin Ranskassa.

Springin Suomi-hinta ei ole vielä tiedossa.

Springistä on ensi vuonna tulossa markkinoille myös pakettiautoversio.

Lähteet: Dacia, Motor1

Lue myös:

    Uusimmat