Mainos

Stubbin "pakolaispapille" antamasta tuesta suivaantunutta palautetta – tviitistä törkyvyöry

Alexander Stubb on saanut paljon vihaviestejä Twitterissä osoitettuaan tukensa pakolaisia auttaneelle papille Marjaana Toiviaiselle. Poliisin toimintaa estäneen Toiviaisen tapaus jakaa kansaa ja Stubbin näkemys eroaa kokoomuksen valtavirrasta.

Entinen pääministeri Alexander Stubb asettui tukemaan pakolaisten auttamisesta tunnettua pappia Marjaana Toiviaista, joka ilmoitti muuttavansa maasta vastalauseena Suomen hallituksen pakolaispolitiikalle.

– Pappi Marjaana Toiviainen älä jätä meitä. Teet hienoa työtä suurella sydämellä. Suomi tarvitsee sinua, Stubb kirjoittaa.

Stubbin tuki joutui kuitenkin voimakkaaseen vastatuuleen Twitterissä. Hänen päivitykseensä on tullut useita asiattomia kommentteja, joita MTV Uutiset ei julkaise.

Ulostulo on kuitenkin herättänyt paljon rakentavaakin keskustelua. Erityisesti kokoomuksen kannattajat ovat näreissään Stubbin tviitistä.

– Kun liityin kokoomukseen, oltiin arvokonservatiivinen puolue. Miksi suunta on menossa näin rajusti vasemmalle, yksi kommentoijista kirjoittaa.

Stubb ei halunnut kommentoida MTV Uutisille tviitistään saamaansa palautetta.

Kokoomuksen konservatiivista laitaa edustava kansanedustajaa Wille Rydman uskoo, että kannattajien jyrkkä palaute johtuu siitä, että pappi oli estänyt poliisin työtä ja että Stubbin tulkitaan ilmaiseen kannatuksensa tälle toiminnalle.

Rydman uskoo, että käytännössä kaikki kokoomuslaiset tuomitsevat kansalaistottelemattomuuden.

– Kokoomuksessa on puolueen alkuajoista lähtien jaettu yksimielisesti sellainen käsitys, että lakia tulee noudattaa, hän sanoo.

Rydman ei kommentoi sitä, oliko Stubbin puolueen keskimääräisestä linjasta poikkeava näkemys yllätys.

– Hänellä on omanlaisensa tapa reagoida asioihin Twitterissä, Rydman toteaa.

Jutun otsikkoa muutettu kello 17.26, otsikosta poistettu muotoilu "Kokoomuslaiset suivaantuivat".

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.