Mainos

Kokoomus väläyttää: Viinit ruokakauppoihin

1:54

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on keskustellut tänään alkoholilain kokonaisuudistusta koskevasta ensimmäisestä lakiluonnoksesta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän ehdotukset alkoholirajoitusten lienventämiseksi:

- Vähittäiskaupassa myytävien juomien vahvuusrajaa on nostettava nykyisestä 4,7 prosentista merkittävästi, jotta esimerkiksi pienpanimotuotteiden jakelu helpottuisi ja kotimaan kauppa voisi paremmin kilpailla matkustajatuontia vastaan. Myös viineistä voitava keskustella.

- Ravintoloille annettava oikeus vähintään päivittäistavarakauppavahvuisten juomien ulosmyyntiin.

- Kotimaisille valmistajille annettava oikeus kertoa omista tuotteistaan vapaasti nettisivuillaan ja harjoittaa verkkokauppaa vientimarkkinoilla.

-Päivittäistavarakaupassa myytävien juomien valmistustaparajoitus poistettava.

-Anniskeluluvista tehtävä toiminnanharjoittajakohtaisia siten, että anniskeluluvan saanut yritys voi pelkällä ilmoituksella perustaa tilapäisen anniskelupaikan esimerkiksi ulkoilmatapahtumaan

- Myyntiaikoja laajennettava kaupoissa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä kertoo pitävänsä hyvänä lähtökohtana, että aikansa eläneitä säädöksiä ja pikkutarkkoja normeja erityisesti ravintola-alalla kevennetään.

-Esimerkiksi anniskelun jatkoaikaluvista luopuminen, anniskeluhenkilökunnan osaamisvaatimusten yksinkertaistaminen ja pikkutarkkojen annosmäärä- ja kokorajoitusten poistuminen ovat tervetulleita parannuksia, kommentoi kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo.

Uudistuksessa on kuitenkin ryhmän mukaan parantamisen varaa.

-Päivittäistavarakauppaa koskevia kevennyksiä esityksessä ei juuri ole, eikä myöskään valmistajia ja markkinointia koskevissa kohdissa ole ollut riittävää valmiutta tulla 2010-luvulle, todetaan ryhmän tiedotteessa. 

2:55

Wallinheimon mukaan esityksen jatkovalmistelussa pitää huolehtia, että esimerkiksi useissa asioissa tapahtuu vielä merkittävää edistystä. Kokoomus väläyttää mm. viinien vapauttamista ruokakauppoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.