Kokoomus väläyttää: Viinit ruokakauppoihin

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on keskustellut tänään alkoholilain kokonaisuudistusta koskevasta ensimmäisestä lakiluonnoksesta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän ehdotukset alkoholirajoitusten lienventämiseksi:

- Vähittäiskaupassa myytävien juomien vahvuusrajaa on nostettava nykyisestä 4,7 prosentista merkittävästi, jotta esimerkiksi pienpanimotuotteiden jakelu helpottuisi ja kotimaan kauppa voisi paremmin kilpailla matkustajatuontia vastaan. Myös viineistä voitava keskustella.

- Ravintoloille annettava oikeus vähintään päivittäistavarakauppavahvuisten juomien ulosmyyntiin.

- Kotimaisille valmistajille annettava oikeus kertoa omista tuotteistaan vapaasti nettisivuillaan ja harjoittaa verkkokauppaa vientimarkkinoilla.

-Päivittäistavarakaupassa myytävien juomien valmistustaparajoitus poistettava.

-Anniskeluluvista tehtävä toiminnanharjoittajakohtaisia siten, että anniskeluluvan saanut yritys voi pelkällä ilmoituksella perustaa tilapäisen anniskelupaikan esimerkiksi ulkoilmatapahtumaan

- Myyntiaikoja laajennettava kaupoissa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä kertoo pitävänsä hyvänä lähtökohtana, että aikansa eläneitä säädöksiä ja pikkutarkkoja normeja erityisesti ravintola-alalla kevennetään.

-Esimerkiksi anniskelun jatkoaikaluvista luopuminen, anniskeluhenkilökunnan osaamisvaatimusten yksinkertaistaminen ja pikkutarkkojen annosmäärä- ja kokorajoitusten poistuminen ovat tervetulleita parannuksia, kommentoi kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo.

Uudistuksessa on kuitenkin ryhmän mukaan parantamisen varaa.

-Päivittäistavarakauppaa koskevia kevennyksiä esityksessä ei juuri ole, eikä myöskään valmistajia ja markkinointia koskevissa kohdissa ole ollut riittävää valmiutta tulla 2010-luvulle, todetaan ryhmän tiedotteessa. 

Kokoomus väläyttää: Viinit ruokakauppoihin 2:55

Wallinheimon mukaan esityksen jatkovalmistelussa pitää huolehtia, että esimerkiksi useissa asioissa tapahtuu vielä merkittävää edistystä. Kokoomus väläyttää mm. viinien vapauttamista ruokakauppoihin.

Lue myös:

    Uusimmat