Mainos

Kansanedustaja: Ravintoloiden aukiolot vapaiksi, viinit kauppoihin ja pienpanimoille ulosmyyntilupa

Kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) ehdottaa ravintoloiden aukioloaikojen asteittaista vapauttamista.

Pelkonen ehdottaa asiaa blogissaan. Hän listaa myös muita uudistuksia nykyiseen alkoholilainsäädäntöön, jota hän arvostelee kovin sanoin. 

Pelkosen mukaan joillain alkoholilainsäädännön tiukennuksilla tai nykynormien säilyttämisillä saattaa olla terveyspoliittisia perusteluja taustallaan, mutta niiden vaikutuksia ei arvioida tarpeeksi.

– Ei-aiotut vaikutukset unohdetaan, jätetään huomiotta tai ainakin niitä vähätellään. Ei ole oikeasti toimittu terveys edellä vaan todellisuudesta irrallaan oleva kansanterveysteoreettinen yksinkertaistus edellä, Pelkonen kirjoittaa.

Pelkosen mielestä anniskeluluvissa pitäisi siirtyä anniskelupaikkakohtaisuudesta toiminnanharjoittajakohtaisuuteen. 

Lisäksi helsinkiläiskansanedustaja toivoo uudistuksia annostelumääräyksiin, eli niin sanotuista tuplakielloista ja kahden lasin säännöistä luovuttaisiin.

Pelkonen haluaisi myös, että viinejä voitaisiin myydä ruokakaupoissa, ravintolat voisivat myydä tuotteita ulos ja että pienpanimoille sallittaisiin tuotteidensa vähittäismyynti. 

Pelkonen toivoo, että alkoholiasioista vastaava ministeri Juha Rehula (kesk.) laittaa alkoholin myyntiä vapauttavia esityksiä liikkeelle nopeasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.