Mainos

Kokoomus torjuu selväsanaisesti uudet veronkiristykset

Kokoomus torjuu selväsanaisesti ehdotukset uusista veronkiristyksistä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen mukaan veronkiristyksiä ei enää tule. Jokinen otti asiaan kantaa eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

Perussuomalaiset ehdotti viime viikolla, että pääomaveron ylempää kantaa nostettaisiin yhdellä prosenttiyksiköllä. Tämä olisi puolueen mukaan ehto sille, että päivähoitomaksujen korotukset perutaan. Muutoin koko sovittu säästöpaketti pitää perussuomalaisten mukaan avata.

Jokinen ei maininnut perussuomalaisia nimeltä, vaan sanoi, että veronkiristyksiä on ehdotettu joistakin puolueista. Jo valmiiksi korkea veroaste on hänen mukaansa tukahduttanut Suomen talouden ja työn kannustavuuden.

– Verotuksessa on vain yksi tie - ja se on alaspäin, Jokinen sanoi.  

Jokisen mukaan edessä on vielä vaikeita päätöksiä. Huomiota on kiinnitettävä hänestä varsinkin työllisyysasteen nostamiseen.

– Edessämme on valinta, jonka pitäisi olla helppo: joko parannamme työllisyyttä tai kärsimme ja karsimme suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.  

Kokoomuksen mielestä kunnan pitäisi vastaisuudessa olla vastuussa työllisyyden hoitamisesta. 

Turusta välitettiin viestiä myös Ouluun, keskustan eduskuntaryhmän kokoukseen. Jokinen toivoi, että maatalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) tutustuisi kokoomuksen ideoihin maatalouden pelastuspaketiksi. 

– Kehotamme maatalousministeriä tutustumaan siihen ja laittamaan toimeksi, jotta kotimainen ruoantuotanto ei näivety kannattavuuskriisin alle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.