Kokoomus ja vasemmistoliitto täysin eri linjoilla Naton tukikohdista – vasemmistoliitto ei halua Suomeen pysyviä tukikohtia tai joukkoja

Katso, millä sananlaskulla Niinistö kuvaa Venäjä-suhdetta 3:08
Katso, millä sananlaskulla Niinistö kuvaa Venäjä-suhdetta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoi tänään, että Suomeen tulisi sijoittaa Naton pysyviä toimintoja.

Vasemmistoliitto on kokoomuksen kanssa eri linjoilla Naton tukikohtien saamisesta Suomeen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoi tänään, että Suomeen tulisi sijoittaa Naton pysyviä toimintoja. Mykkäsen mukaan Suomen tulisi edistää ratkaisuja, joissa Suomeen voitaisiin sijoittaa pysyviä monikansallisia toimintoja kuten alueellinen komentokeskus.

Vasemmistoliitto on täysin eri linjoilla. Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson painottaa, että vasemmistoliitto on nimenomaan linjannut, että Suomeen ei haluta Naton tukikohtia tai joukkoja.

– On edelleen tärkeää painottaa, että Suomen Nato-päätös on puolustuksellinen ja se päätös on tehty Suomen puolustuksen maksimoimiseksi, hän sanoi vasemmistoliiton kesäkokouksessa Kotkassa.

Hänen mukaansa Suomen pitää pyrkiä edelleen mahdollisimman vahvaan pohjoismaiseen viitekehykseen tekemään yhteistyötä Ruotsin kanssa.

Andersson sanoo, että Suomen pitäisi tehdä vastaava linjaus kuin Ruotsin, jonka hallitus päätti Nato-jäsenyyden hakemisen yhteydessä linjata, ettei maa halua pysyviä tukikohtia tai joukkoja Ruotsiin.

– Edustamme sitä kantaa, että Suomen pitäisi tehdä oma vastaava kansallinen linjaus.

Lue myös:

    Uusimmat