Niinistö ja Marin puhuivat suurlähettiläskokouksessa – näin presidentti puhui Turkista: "Malttia tarvitaan yhä"

Huomenta Suomen viikonloppu, Huomenta Suomi, Aki Linnanahde, Teresa Meriläinen-Aho LIVE
Seuraa Niinistön ja Marinin puheenvuoroja kello 10.00 alkaen MTV Uutiset Livestä. Videoikkunassa näytetään myös muita aiheita ennen ja jälkeen valtiojohdon osuuksia.

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin pitävät puheenvuorot tänään suurlähettiläskokouksessa.

Kokouksessa kerääntyvät yhteensä Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt ja ulkopoliittinen johto Helsingissä. Eilen alkanut tilaisuus jatkuu keskiviikkoon saakka.

Sauli Niinistö piti puheenvuoronsa kello 10 aikaan ja Sanna Marin tulee pitämään omansa kello 11.30.

Niinistön puheenvuoroa seuraa mediatilaisuus kysymysmahdollisuuksineen.

Pääministeri Marin pitää mediatilaisuuden kello 12. Aiemmin kerrottiin, ettei Marin järjestä erillistä mediatilaisuutta, mutta tämä tieto muuttui torstaina aamupäivällä. 

Niinistön puheenvuoro

Presidentti Niinistö sanoi, että aika näyttää, milloin Turkki on valmis etenemään Nato-ratifioinnin kanssa.

– Malttia tarvitaan yhä, Niinistö sanoi.

Tiiviimpää turvallisuusyhteistyötä koskeva keskustelu Turkin ja Ruotsin kanssa jatkuu virkamiesten kesken vielä ennen kuun vaihdetta. 

Niinistön mukaan Suomi pitää osaltaan kiinni siitä, mistä on yhdessä Ruotsin ja Turkin kanssa sovittu. Niinistö lisäsi vielä, että Suomi pitää myös huolen siitä, että asiassa noudatetaan osaltamme Suomen lainsäädäntöä ja kansainvälisiä sopimuksia.

– Ulkoministeriö ja Suomen edustustot maailmalla tekevät etulinjassa työtä Suomen turvallisuuden ja talouskasvun eteen sekä globaalien kysymysten ratkaisemiseksi. On tärkeää, että pääsemme jälleen kokoontumaan ja keskustelemaan kasvotusten Helsingissä, valtiosihteeri ja kokouksen puheenjohtaja Jukka Salovaara toteaa tiedotteessa.

Suurlähettiläskokouksen ohjelmaan sisältyy muun muassa paneelikeskusteluja ajankohtaisista teemoista, ja kokouksen tunnelmaa värittänevät Venäjän hyökkäyssodan lisäksi Suomen ratkaisu liittyä Natoon.

Juttua päivitetty kello 10.34: Juttuun lisätty presidentti Niinistön lausunto.

Juttua päivitetty kello 11.42: Aiemmin kerrottiin, ettei pääministeri Marin pidä tiedotustilaisuutta. Tieto muuttui torstaina aamupäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat