Mainos

Kokonaistuotannon kasvu hidastui 1,9 prosenttiin huhtikuussa

Kokonaistuotannon määrä oli vuoden 2001 huhtikuussa 1,9 prosenttia suurempi kuin viime vuoden huhtikuussa. Maaliskuussa tuotanto kasvoi 3,7 prosenttia edellisestä vuodesta. Tilastokeskuksen laskeman kokonaistuotannon kuukausikuvaajan mukaan teollisuustuotannon kasvun hiipuminen heikensi talouden kasvua huhtikuussa. Liikenne ja kauppa pitivät kuitenkin kokonaistalouden kasvussa.

Liikennetoimialan tuotanto kasvoi lähes 8 prosenttia. Erityisesti tavarakuljetukset lisääntyivät voimakkaasti. Kauppa kasvoi 3 prosenttia. Kaupan sisällä tukkukauppa lisääntyi 7 prosenttia ja vähittäiskauppa 4 prosenttia.

Teollisuuden tuotanto laski huhtikuussa lähes prosentin. Sähköteknisten tuotteiden työpäiväkorjattu tuotanto väheni peräti 25 prosenttia, mutta puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi 21 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden kasvu johtuu osaksi edellisvuoden huhtikuun paperialan lakosta.

Maa- ja metsätalouden tuotanto lisääntyi 3 prosenttia, mikä johtui hakkuiden ja lihantuotannon kasvusta. Muiden palvelujen ja julkisen toiminnan tuotanto kasvoi yli 2 prosenttia. Rakentaminen supistui 4 prosenttia vuoden 2000 huhtikuusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.