Koko totuus julki: F1-velho kävi kesällä lähellä kuolemaa – "Olin menettää elämäni rakkauden"

Yksi F1-talli Red Bullin menestyksen takuumiehistä on ollut suunnittelijavelho Adrian Newey. Hän joutui jättämään kesällä väliin useita osakilpailuja pyöräilyonnettomuudessa saamiensa vammojen vuoksi.

Neweyn vaimo Amanda on nyt avannut Instagramissa, kuinka vakavasta tilanteesta oli kyse.

– Hän ei ole sosiaalisessa mediassa. Hän on siis erittäin fiksu! Meillä on takana sellainen vuosi, että haluan ylistää häntä julkisesti. Olin menettää elämäni rakkauden elokuussa tapahtuneen pyöräilyonnettomuuden vuoksi.

– Hän sai useita kallonmurtumia. Sitten hän oli virtuaalisesti varikkomuurilla jo Hollannin GP:ssä kymmenen päivää kallon avausleikkauksen jälkeen. Tämä kertoo hänen vahvuudestaan ja motivaatiostaan. Hänen toipumisensa on ollut ihme, kirjoitti nainen.

Neweyn työ palkittiin kauden päättäneessä Abu Dhabin GP:ssä, kun Max Verstappen varmisti kuljettajien maailmanmestaruuden Red Bullille.

63-vuotias Newey on arvostettu guru. Hän suunnitteli jo 1990-luvulla Williamsin ja McLarenin MM-tittelin vieneitä F1-autoja. Hän siirtyi Red Bullille vuonna 2006 ja oli näin suunnittelemassa myös Sebastian Vettelin mestaruusautoja 2010–2013.

Lue myös:

    Uusimmat