Bernie Ecclestone ihmeissään: Mercedes nukkui Valtteri Bottaksen kanssa, härski kikka olisi pelastanut Lewis Hamiltonin – "Monet olisivat järkyttyneet"

Entinen F1-pomo Bernie Ecclestone ihmettelee, miksi Mercedes nukkui Abu Dhabin GP:n ratkaisuhetkillä Valtteri Bottaksen kanssa ja menetti näin mahdollisuuden ajattaa Lewis Hamiltonin kahdeksanteen maailmanmestaruuteen.

Kauden 2021 viimeistä osakilpailua näytöstyyliin hallinnut Hamilton menetti voiton ja maailmanmestaruuden viimeisellä kierroksella, kun kilpailunjohtaja Michael Masi päätti rikkoa sääntöjä ja unohtaa aiemmat puheensa ajattamalla ensin vain osan kierroksella ohitetuista oikealle kierrokselle ja ottamalla tämän jälkeen turva-auton sisään yhtä kierosta liian aikaisin.

Ecclestonen mukaan ratkaisu ei ollut oikea – edes viihdemielessä.

– Jos hän (Masi) olisi keskeyttänyt kilpailun punaisilla lipuilla heti Nicholas Latifin keskeytyksen jälkeen, olisimme saaneet fantastisen lopun, kun molemmilla mestarikandidaateilla olisi ollut tasavertainen mahdollisuus. Olisimme saaneet kolme kierrosta Lewis vastaan Maxia, Ecclestone sanoi sveitsiläiselle Blick-lehdelle italiankielisen Motorsport-sivuston mukaan.

Kun Masi oli tehnyt selväksi, että kilpailun viimeinen kierros ajetaan kilpaa, Mercedeksen olisi pitänyt Ecclestonen mukaan ottaa asiat omiin käsiinsä eikä vain valittaa Masille radion välityksellä.

– He olisivat voineet ohjeistaa Valtteri Bottaksen pysäyttämään autonsa, koska haluavat säästää moottoria, Ecclestone sanoi Planet F1 -sivuston mukaan.

Tämä ratkaisu olisi venyttänyt turva-autojakson kilpailun loppuun saakka, ja näin Hamilton olisi saanut ajaa turva-auton perässä ruutulipulle ensimmäisenä. Hamiltonin voitosta saamat pisteet olisivat myös sinetöineet Mercedekselle valmistajien maailmanmestaruuden.

– Se olisi ollut aika fiksua. Monet olisivat järkyttyneet, mutta lopputulos ei olisi muuttunut.

Lue myös:

    Uusimmat