"Koko Ruotsi pysähtyi" – poliisin koskettava kirjoitus Lisasta leviää netissä

Kuolleena löytyneen 17-vuotiaan Lisan kohtalo järkyttää Ruotsissa. Tyttö katosi viikko sitten sunnuntaina, ja hänen löytämisekseen käynnistettiin iso operaatio.

Tyttö löydettiin kuolleena perjantaina.

Tapahtumien johdosta on pidätetty kolme ihmistä. Murhasta epäillyt veljekset ovat iältään 31- ja 35-vuotiaita ja kotoisin Liettuasta.

Kolmas pidätetty on 34-vuotias nainen ja Facebook-tietojen mukaan naimisissa toisen veljen kanssa. Naista epäillään rikoksentekijöiden suojelemisesta.

Surmasta epäillyt noin 30-vuotiaat miehet olivat matkustaneet Liettuasta Ruotsiin töiden perässä. He korjasivat ladon kattoa vastapäätä kahvilaa, jossa Lisa oli töissä.

Facebookissa leviää koskettava kirjoitus, jossa poliisi "Sara" kuvaa viranomaisten tuntoja tapahtuman aikana.

– Iso mies, jonka selässä lukee poliisi, istuu ja itkee ulkorakennuksen takana. Kalpea teknikko tuijottaa tyhjyyteen ja koiraohjaaja on haudannut kasvonsa koiran turkkiin. Paikka on Kinnekulle ja tieto Lisasta tuli hetki sitten, Sara kirjoittaa Östra Skakaborgin poliisilaitoksen sivuilla. 

Sara kirjoittaa, että koko Ruotsi pysähtyi. 

– Tapahtuma on vaikuttanut jokaiseen. Tätä hirvittävää tekoa ei kukaan meistä unohda. Lisasta on puhuttu kaikkialla; bussissa, torilla, kampaajalla. Kaikki ovat toivoneet, että Lisa löytyisi elossa. Näin ei tapahtunut, mikä on erittäin surullista.

Poliisi kiittää tekstissä myös tuhansia vapaaehtoisia, jotka olivat apuna tytön etsinnöissä. Hän myös lähettää suruvalittelunsa Lisan läheisille ja muistuttaa, että tutkimukset tapahtumien selvittämiseksi ovat edelleen käynnissä.

Poliisilaitoksen sivut ja Sara-poliisin kirjoitus löytyvät täältä


Lue myös:

    Uusimmat