Mainos

Koko oppositio tukee kuntavälikysymystä

Hallitukselta odotetaan vastausta välikysymykseen ensi viikkoa seuraavalla viikolla.

Kaikki oppositiopuolueet tukevat kokoomuksen alullepanemaa välikysymystä. Vasemmistoliiton, vihreiden, kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten eduskuntaryhmät päättivät tänään antaa tukensavälikysymykselle.

Opposition mielestä hallitus heikentämällä kuntien taloutta vaarantaa kansalaisille tärkeitä peruspalveluita. Hallitukselta odotetaan myös selvitystä siitä, millä tavalla se ryhtyy toteuttamaan kunta- ja palvelurakenneuudistusta.

- Ajetaan myyrä kolostaan kertomaan uudistuksen valmistelutilanteesta, kokoomuksen ryhmäjohtaja Jyri Häkämies sanoi välikysymyksen julkistamistilaisuudessa.

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen kevääksi luvatusta puitelaista on käytävä ilmi hallituksen tahto. Hän epäili, että tulossa saattaa olla niin väljästi muotoiltu laki, että keskusta ja SDP voivat sitten vaalikamppailussa tulkita sitä täysin eri tavoin.

Hallituksen rökittäminen kuntien taloustilanteella on yhdistänyt oppositiota ennenkin. Vihreiden ryhmäjohtaja Heidi Hautala muistutti, että sentään kaikesta oppositiopuolueet eivät ole yhtä mieltä. Hän sanoi, että tällä vaalikaudella tehdyt kolmen miljardin veronalennukset näkyvät nyt kuntien taloudessa. Suurin oppositiopuolue kokoomus on tukenut hallituksen ajamia veronalennuksia.

Hallituksen odotetaan vastaavan välikysymykseen ensi viikkoa seuraavalla viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.