Mainos

Kokkolassa sikainfluenssaepäily koulussa

Kokkolassa Länsipuiston koulussa on todettu yksi sikainfluenssaepäily. Alustava tulos varmistuu ensi perjantaina ja lopullinen seuraavalla viikolla.

Koulu tiedottaa alustavasta tuloksesta perjantaina.

Mahdollisen tartunnan saanut lukiolainen on ollut New Yorkin opintomatkalla 24.4. - 3.5. Ryhmässä oli 28 opiskelijaa ja valvojia.

Kokkolan yhteislyseon lukion sekä Länsipuiston koulun rehtorit ovat välittäneet varotoimenpideohjeen kaikille koulukeskuksen oppilaille ja opettajille.

Kuopion epäily selviää huomenna

Kuopion sikainfluenssaepäilyyn saadaan varmuus huomenna virusnäytetulosten valmistuttua. Kuopion yliopistollinen sairaala otti eilen tutkimuksiin potilaan, joka oli ollut 6. toukokuuta samalla Amsterdam-Helsinki-lennolla kahden sikainfluenssaan sairastuneen suomalaisen kanssa.

Pari päivää lennon jälkeen henkilölle tuli yskää, nuhaa, lieviä lihaskipuja ja lämmön nousua. Nyt potilas on lähes oireeton. Hän hakeutui kuitenkin viranomaisten pyynnöstä eilen lisätutkimuksiin.

Sikainfluenssaan on sairastunut maailmanlaajuisesti lähes 6000 ihmistä 33 maasta. Tautiin on kuollut noin 60 henkilöä, jotka lähes kaikki ovat meksikolaisia.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.