Kokkisodassa valmistetaan mainoskatkolle syötävää – katso seitsemännen jakson reseptit!

Kokkisodan seitsemännessä jaksossa vieraina Matti Leino ja Heikki Ranta.

Kokkisota-sarjan seitsemännessä jaksossa luvassa Rantabaarin tuoksahdus. Hämmennys valtaa Kokkisodan keittiön, kun näyttelijät Matti Leino ja Heikki Ranta paljastavat raaka-aineensa. Outojen ainesten kimppuun hyökkäävät huippukokit Kape Aihinen ja Linnea Vihonen.

Katso jakson reseptit!

Pikatehtävä: Rantabaarin mainoskatkolle syötävää

Raaka-aineet: kermajuusto, paahtoleipä, hedelmäjogurtti, purkkikermavaahto, lauantaimakkarapötkö

Lämppäri juustofonduella
Hedelmäkeitto

Lämppärit juustofonduella

50 g voita
1 oksa rosmariinia
½ valkosipuli
2 viipaletta lauantaimakkaraa
2 viipaletta paahtoleipää

Lisää kuumalle pannulle voita ja ruskista makkaraviipaleet, rosmariininoksa ja leveyssuunnassa halkaistu valkosipuli. Paista kunnes ruskistuneita. Paista lopuksi myös pyöreään muotoon leikatut leipäpalat samalla pannulla.

Kastike

1 tl karkeaa dijon-sinappia
0,5 dl creme fraiche
sitruunankuorta
tuoretta timjamia

Sekoita sinappi ja creme fraiche keskenään. Voitele leivät seoksella ja asettele makkaraviipaleet päälle.

Tai levitä kastiketta lautaselle, aseta päälle leipää, makkarat ja paahtunutta valkosipulia. Raasta annoksen päälle sitruunankuorta ja revi timjaminoksia.

Juustofondue

2 rkl kermaa
0,5 dl juustokuutioita
1 tl perunajauhoja
Tuoreita yrttejä (rosmariini, timjami)

Lisää kuumaan kattilaan tilkka kermaa ja juustokuutiot. Sekoita vispilällä, kunnes juusto sulaa. Lisää mukaan perunajauhot ja yrtit.

Hedelmäkeitto

1 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl valmiskermavaahtoa
1 tl tomusokeria
1 tl sitruunankuorta
Hedelmäjogurttia

Vispaa turkkilainen jogurtti ja kermavaahtovalmiste yhteen. Lisää tomusokeri ja sitruunankuori. Lusikoi hedelmäjogurttia kulhon pohjalle ja lisää päälle jogurttivaahto.

Raaka-aineet: Oltermanni, paahtoleipä, hedelmäpommijogurtti, purkkikermavaahto, lauantaimakkarapötkö

Croque monsieur
Karamellisoidut sitruunat

Croque monsieur

2 palaa paahtoleipää
2 rkl sileää dijon-sinappia
2 paksua viipaletta lauantaimakkaraa
2 viipaletta juustoa

Voitele leivät sinapilla ja aseta päälle makkarat ja juustot. Paista 220-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. 

Karamellisoidut sitruunat

1 dl sokeria
½ sitruuna
1 oksa tuoretta rosmariinia
3 rkl Cointreauta
50 g voita
hedelmäjogurttia
valmiskermavaahtoa viimeistelyyn

Sulata sokeri kuumalla pannulla ja lisää ohueksi viipaloidut sitruunat mukaan. Lisää Cointreau, liekitä ja lisää voi. Hauduta miedolla lämmöllä. Tarjoa sitruunaviipale hedelmäjogurtin kanssa. Viimeistele valmiskermavaahdolla.

Punainen joukkue: Päätehtävä

Raaka-aineet: Etikkapunajuuret, tuoreet kantarellit, pakasteminiröstit, lupiininsiemen, vegaanikebab (seitan), pihvitomaatti + inhokkiraaka-aine fenkoli 

Triplacarpaccio
Kantarelli-seitanspydäri
Bellmannin pannu
 

Triplacarpaccio

1 dl lupiininsiemeniä
½ fenkoli
½ pihvitomaatti

Huuhdo lupiininsiemenet ja poista kuoret. Leikkaa mandoliinilla hienoja siivuja fenkolista ja viipaloi tomaatti. Sekoita kaikki yhteen ja viimeistele vinaigrettellä 

Vinaigrette

½ fenkoli
½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
2 rkl balsamicoa
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl rypsiöljyä
Suolaa maun mukaan
Revittyjä basilikanlehtiä

Paahda fenkolinpuolikasta kuumalla pannulla niukassa öljyssä. Sekoita muut ainekset yhteen. Mausta paahdettu fenkoli vinaigrettellä. 

Kantarelli-seitanspydäri

½ sipuli
1,5 dl kantarelleja
50 g voita
½ pkt (n.100 g) seitan kebabsuikaleita
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
Lehtipersiljaa maun mukaan
1 kananmuna

Viipaloi sipuli. Lisää pannulle sipulin lisäksi myös kantarellit, voi ja seitanvalmiste. Paista seosta miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Paista kananmuna  erikseen ja lisää se annoksen päälle. 

Bellmannin pannu

4 etikkapunajuurta
½ sipuli
1,5 dl kantarelleja
50 g voita
½ pkt (n.100 g) seitan kebabsuikaleita
Reilu loraus kermaa

Paloittele punajuuret ja sipuli. Nosta kuumalle pannulle paistumaan yhdessä kantarellien, voin ja seitanin kanssa. Anna ruskistua ja lisää loraus kermaa. Hauduta kannen alla. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Vihreä joukkue: Päätehtävä

Raaka-aineet: Tuore maa-artisokka, valmis ruskea kastike, luomunaudan jauheliha, appenzeller-juusto, sinihomejuusto, mantelimassa 

Maa-artisokkaranskalaiset ja sinappi-sitruunakastike
Jauhelihapihvit, ruskea kastike ja maa-artisokkakerma
Marsipaani-clafoutis
 

Maa-artisokkaranskalaiset

2 tuoretta maa-artisokkaa
2 rkl rypsiöljyä
Suolaa maun mukaan
Appenzeller-juustoa

Pese huolella ja viipaloi artisokat, hiero pintaan öljyä ja suolaa. Paista 200-asteisessa Airfryerissa kunnes rapeita TAI paahda 220 asteisessa uunissa. Tarjoa sinappi-sitruunakastikkeen kera. Raasta appenzeller-juustoa valmiiden ranskalaisten päälle.

Sinappi-sitruunakastike

1 kananmuna
1 tl sinappia
1 tl valkoviinietikka
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl rypsiöljyä
Appenzeller-juustoa maun mukaan

Sekoita kananmuna, sinappi, etikka ja valkosipulinkynsi yhteen. Kaada öljyä hitaasti seoksen päälle ja odota hetki, kunnes öljy nousee pintaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja nosta teräosaa hitaasti ylöspäin kunnes seos alkaa paksuuntumaan. Mausta appenzeller-juustolla. Tarjoa maa-artisokkaranskalaisten kanssa. 

Jauhelihapihvit

200 g jauhelihaa
Tuoretta timjamia maun mukaan
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl ruskeakastikejauhetta
2 rkl sinihomejuustoa
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
Voita paistamiseen
1 tuore rosmariininoksa

Sekoita kaikki ainekset yhteen taikinaksi. Muotoile pihveiksi ja paista voissa rosmariinin kanssa kypsiksi.

Tarjoa ruskean konjakkikastikkeen ja maa-artisokkakerman kera. 

Ruskea kastike

1 dl punaviiniä
2 rkl konjakkia
4 rkl ruskeakastikejauhetta
1 dl vettä
2 rkl kermaa
1 tuore rosmariininoksa
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan

Keitä punaviiniä pannulla kasaan. Kun punaviini on redusoitunut, lisää konjakki ja liekitä kastike. Lisää veteen sekoitettu kastikejauho ja kaikki muut ainekset. Keitä kastiketta kasaan, kunnes se paksuuntuu ja maku on intensiivinen. 

Maa-artisokkakerma

2-3 tuoretta maa-artisokkaa
0,1 dl kermaa

Kuutioi artisokat ja keitä noin 10 minuuttia vedessä. Siivilöi vesi pois, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Marsipaani-clafoutis

1 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 dl turkkilainen jogurtti
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl sitruunankuorta
Marsipaania maun mukaan
Sitruunankuorta maun mukaan 

Sekoita kaikki ainekset marsipaania lukuun ottamatta.  Kaada seos pieneen voideltuun uunivuokaan. Murustele marsipaania päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Raasta päälle vielä sitruunankuorta.

Lue myös:

    Uusimmat