Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kokkisodassa matkataan Kreikasta Tornioon – katso kuudennen jakson reseptit!

Kokkisodan kuudennessa jaksossa vieraina Kalle Palander ja Paula Noronen. 
Kokkisodan kuudennessa jaksossa vieraina Kalle Palander ja Paula Noronen. 
Julkaistu 10.01.2020 15:58
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Kokkisodan kuudennessa jaksossa vieraina Kalle Palander ja Paula Noronen. 

Kokkisota-sarjan kuudennessa jaksossa matkataan Kreikasta Tornioon. Kokkisodassa taistellaan sanan säilällä, kun keittiöön saapuvat kirjailija Paula Noronen ja ex-alppihiihtäjä Kalle Palander. Kape Aihinen kohtaa moussakan ja Harri Syrjänen kansallisaarteen.

Katso jakson reseptit!

Pikatehtävä: Villiä ruokaa fine dining

Raaka-aineet: hamppu snacks, ketunleipä, villisian sisäfilee, raakasuklaa, tyrnimehu

Punainen keittiö: Suklaa-hamppupaneroitua villisikaa, tyrni-dijonkastiketta ja marinoitua ketunleipää

Suklaa-hamppupaneroitu villisika

200 g villisian sisäfileetä
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna
50 g hamppu snacksejä
0,5 dl raakasuklaanibsejä
½ valkosipuli kuorineen
Tuoreet oksat rosmariinia ja timjamia

Aja hamppu snacksit ja raakasuklaanibsit blenderillä hienoksi. Kaada vehnäjauhoja lautaselle, lisää 1 tl suolaa. Riko kananmunan rakenne laakeassa astiassa. Paneroi filee kierittelemällä se ensin vehnäjauhoissa, sitten rikotussa kananmunassa ja lopulta hamppu-suklaaseoksessa. Paista kypsäksi (sisälämpö 58c) voissa pannulla puolitetun valkosipulin, rosmariinin ja timjamin kanssa.

Tyrni-dijonkastike

1 dl tyrnimehua
1 dl creme fraichea
1 rkl sileää dijon-sinappia
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan 

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.

Marinoidut ketunleivät

20 g ketunleipiä
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
Suolaa maun mukaan
Chili flakesejä maun mukaan
Reilusti tuoretta hienonnettua persiljaa

Sekoita ketunleipää lukuun ottamatta muut ainekset yhteen marinadiksi. Lisää ketunleivät juuri ennen tarjoilua.

Vihreä keittiö: Paneroitu villisika tyrnikastikkeella, Hamppu-tyrnimousse

Paneroitu villisika tyrnikastikkeella

200 g villisian sisäfileetä
50 g raakasuklaanibsejä
0,5 dl korppujauhoja
50 g voita
½ valkosipuli

Aja blenderissä hienoksi muruksi raakasuklaanibsit ja korppujauhot. Kuorruta villisika seoksella. Laita kuumalle pannulle voi sulamaan ja lisää liha kun voi on hieman saanut väriä. Lisää pannulle leveyssuunnassa puolitettu valkosipuli. Tarjoile annos tyrnikastikkeen kera ja koristele annos ketunleivillä. 

Tyrnikastike

1 dl tyrnimehua
1 rkl chili flakesejä
2 rkl lihafondia
1 rkl hunajaa
0,5 dl raakasuklaanibsejä
Suolaa maun mukaan

Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi suklaanibsit pois ennen tarjoilua. 

Hamppu-tyrnimousse

2 dl kermaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl tyrnimehua
1 tl sitruunamehua

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita muut aineet vaahtoon. Aseta moussea hamppusnacksien väliin kokoamalla pieniä torneja.

Punainen joukkue: Päätehtävä

Raaka-aineet: munakoisosäilyke (moussaka), oliiveja, mustekalan lonkero, ouzoa, makaronisäilyke, valmis suklaamoussejauhe

Mustekalaa kahdella tapaa ja suklaapyree 

Mustekalaceviche

1 mustekalan lonkero
3 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä

Poista mustekalan nahka ja leikkaa lonkero pieniksi paloiksi. Mausta soijakastikkeella ja oliiviöljyllä.

Mikäli mustekalasta haluaa oikein mureaa, se kannattaa esikeittää noin 40 minuuttia ja sitten valmistaa haluamallaan tavalla.

Yrttisalaatti

1 pieni sipuli
3 oksaa basilikaa
1 rkl valkoviinietikkaa
loraus oliiviöljyä
mustapippuria maun mukaan

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, sekoita basilika ja sipuli, lisää viinietikka ja öljy, hieman mustapippuria. 

Rapea mustekala

1 mustekalan lonkero
2 dl rypsiöljyä
Suolaa maun mukaan 

Poista mustekalan nahka ja leikkaa lonkero suupaloiksi. Sivele mustekaloille öljyä ja friteeraa palat Airfryerissa 200 asteessa 10-15 minuuttia TAI kuumenna öljy kattilassa 150 asteeseen ja friteeraa mustekalat, kunnes kypsiä. Mausta suolalla. Tarjoa mustekala cevichen päällä. Levitä suklaapyreetä annoksen ympärille. Koristele yrttisalaatilla.

Suklaapyree

1 dl maitoa
0,5 dl valmista suklaamoussejauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl chili flakesejä
1 rkl hunajaa
1 tl sitruunamehua
1 tl suolaa 

Aja kaikki ainekset hienoksi kastikkeeksi blenderillä tai sauvasekoittimella.

Vihreä joukkue: 

Lisää aiheesta:

Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig Putous-tähtien vegaaninen hirvi – katso Kokkisota-jakson reseptit!Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan bilesafkaa ja sorsanrintaa – katso reseptit!Kokkisodan kymmenes jakso herkuttelee merenelävillä ja tarjoaa hunajakahvia – katso reseptit!Kokkisodan yhdeksännessä jaksossa tiedossa on Salkkarit-kokkailua – katso herkulliset reseptit!Kokkisodan seitsemäs jakso inspiroi sekä kasvis- että sekasyöjiä – katso reseptit!
ReseptitKokkisotaTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Reseptit
  • 3.6.05:15
    Lääkkeet

    Apteekkari: Potilaat saavat outoja reseptiviestejä – johtanut vaarallisiin väärinkäsityksiin

  • 06.04.202012:49
    Reseptit

    Kammoksuttavatko kasvikset? Näillä värikkäillä resepteillä uutta intoa kokkailuun!

  • 06.02.202021:00
    Kokkisota

    Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig

  • 30.01.202021:00
    Kokkisota

    Kokkisodassa valmistetaan juureksia kolmella eri tavalla – näin loihdit herkulliset punajuurisipsit!

  • 28.01.202008:31
    Kokkisota

    Minna Kuukka ja Arttu Harkki valmistavat herkkuja Kokkisodassa – katso reseptit tästä!