Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan bilesafkaa ja sorsanrintaa – katso reseptit!

Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan muun muassa bilesafkaa ja sorsanrintaa. 
Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan muun muassa bilesafkaa ja sorsanrintaa.  MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.12.2019 13:56

MTV VIIHDE

Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan muun muassa bilesafkaa ja sorsanrintaa. 

Kokkisota tarjoilee ensimmäisessä jaksossa huipputason herkkuja, joita mukana ovat tekemässä kokit Serko Rantanen ja Kape Aihinen. 

Katso jakson herkkureseptit tästä!

Pikatehtävä: Bilesafkaa

Raaka-aineet: Valmiit popcornit, kondensoitu kookosmaito, valkosuklaa, thaibasilika, kokonainen ananas

Ananasshotti

Valkosuklaapopcornia

Grillattu ananas thaidipillä

Ananasshotti

¼ tuoretta ananasta

½ prk kaura creme fraichea

Tilkka kondensoitua kookosmaitoa

Tilkka konjakkia

Tilkka valkoviiniä

Thaibasilikaa maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset yhteen blenderissä.

Valkosuklaapopcornia

50 g valkosuklaata

20 g voita

4 dl valmiita popcorneja

Thaibasilikan lehtiä ja chili flakesejä koristeeksi

Sulata valkosuklaa ja voi vesihauteessa. Lisää hieman kuumaa vettä jos seos jämähtää liian tymäkäksi. Lisää popcornit, kun seos on sulanut ja koristele thaibasilikassa ja chili flakeseillä.

Grillattu ananas

4 isoa ananaslohkoa

30 g voita

0,5 dl fariinisokeria

Laita kuoritut ananaslohkot kuumalle grillipannulle ja paahda kunnes ananakset ovat saaneet hieman väriä. Lisää pannulle voita ja fariinisokeria. Sekoittele ja kääntele ananaksia kunnes ne ovat karamelisoituneet. Tarjoile kondensoidun kookosmaidon ja thaidipin kanssa.

Thaidippi

1 prk kaura creme fraicheä

Thaibasilikaa maun mukaan

Mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Tilkka sitruunamehua

Ohje: Sekoita dipin ainekset yhteen.

VIHREÄ KEITTIÖ – RAAKA-AINEET

Raaka-aineet: Korianteri, paksoi, naudanmaksaa, tuore chili, viherpippuri, perunalastut

Paahdettu paksoi korianteri-chilivinaigretellä

Sipsipaneroitua vasikanmaksaa peruna-viherpippuripaistoksella

Paahdettu paksoi korianteri-chilivinaigretellä

1 paksoi

2 rkl sesamöljyä

Korianterisilppua koristeeksi

Poista paksoista uloimmat lehdet ja leikkaa se puoliksi. Paahda paksoin puolikkaita sesamöljyssä kuumalla pannulla, kunnes paksoi on paahtunut. Tarjoile korianteri-chilivinaigretten kanssa ja koristele tuoreella korianterisilpulla.

Korianteri -chilivinaigrette

½ tuore chili

Korianteria maun mukaan

1 valkosipulinkynsi

2 rkl sesamöljyä

2 rkl rypsiöljyä

Hienonna chili, korianteri ja valkosipuli. Sekoita öljyjen kanssa yhteen kastikkeeksi.

Sipsipaneroitua vasikanmaksaa

200 g vasikanmaksaa

2 dl sipsejä

1,5 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

Suolaa maun mukaan

Voita paistamiseen

Korianterisilppua koristeeksi

Mausta maksa suolalla ja murskaa sipsit laakeaan astiaan. Riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne haarukalla vatkaten. Leivitä maksa kastamalla se ensin jauhoihin, sitten kananmunaseokseen ja lopuksi sipseihin. Siirrä maksa kuumalle pannulle jossa on ruskistunutta voita. Paista miedolla lämmöllä ja pyörittele maksaa pannulla aktiivisesti. Koristele annos tuoreella hienonnetulla korianterilla.

Peruna-viherpippuripaistos

½ sipuli

1 peruna

2 rkl rypsiöljyä

Suolaa maun mukaan

Murskattuja viherpippureita maun mukaan

Muutama oksa tuoretta timjamia

Leikkaa sipuli ja peruna ohuiksi tikuiksi. Kaada öljy pannuun juuresten kanssa. Lisää suolaa, viherpippuria ja timjamia. Anna hautua pannulla n. 10 minuuttia. Tarjoile maksan kanssa.

PUNAINEN KEITTIÖ – RAAKA-AINEET

Raaka-aineet: Viski, mustaherukka, Katinalan hirvimakkara, sorsan rintafile, vapaan lehmän AB-piimä, cheddar-juusto.

Pikapastrami hapankastikkeella

Paahdettu sorsanrinta liekitetyllä viskikastikkeella ja herukkahillokkeella

Hirvi-cheddarspydäri ja karamellisoidut sipulit

Pikapastrami

1 sorsan rintafilee

Mustapippuria maun mukaan

Suolaa maun mukaan

Tuoretta rosmariinia

Tuoretta lehtipersiljaa

Mausta sorsan liha suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla, kuivalla pannulla pinta nopeasti kiinni ja laita filee pakastimeen odottamaan tarjoilua. Leikkaa filee viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

Hapankastike

1 dl piimää

1 dl creme fraicheä

Tuoretta timjamia maun mukaan

Tuoretta persiljaa maun mukaan

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Tarjoile sorsan kanssa, koristele annos rosmariinilla ja lehtipersiljalla.

Paahdettu sorsanrinta

1 sorsan rintafilee

2 rkl rypsiöljyä

Suolaa maun mukaan

Tee fileen rasvapuolelle veitsellä pieniä viiltoja ja paista filee kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Mausta suolalla.

Liekitetty viskikastike

3 rkl kokonaisia mustapippureita

2 rkl viskiä

Tilkka kermaa

Tilkka lihafondia

Laita kokonaiset mustapippurit pannulle ja paahda niitä hetki. Kaada viski perään ja liekitä pippureita. Lisää kerma ja lihafondi. Keitä kastiketta kokoon, kunnes siitä on tullut hieman sakeampaa.

Herukkahilloke

100 g mustaherukoita

0,5 dl sokeria

Keitä marjoja sokerin kanssa kattilassa kokoon kunnes seos on hillomainen.

Hirvi-cheddarspydäri

2 perunaa

2 hirvimakkaraa

2 rkl rypsiöljyä

1 tl mustapippuria

Suolaa maun mukaan

Leikkaa perunat ja makkarat paloiksi. Valele öljyllä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Paista 200-asteisessa Airfryerissa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsää TAI paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Karamellisoidut sipulit

½ sipuli

50 g voita

0,5 dl fariinisokeria

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita kuumalle pannulle voi ja fariinisokeri, lisää sipulit. Karamellisoi sipuleita, kunnes ne ovat kultaisen värisiä.

Kastike

4 rkl Worchester-kastiketta

2 rkl ketsuppia

1 rkl tuoretta hienonnettua chiliä

Cheddarjuustoa maun mukaan

Sekoita kastikkeen ainekset ja roiski spydäriannoksen päälle. Raasta annoksen päälle myös cheddar-juustoa.

Lisää aiheesta:

Kokkisodassa valmistetaan juureksia kolmella eri tavalla – näin loihdit herkulliset punajuurisipsit!Putous-tähtien vegaaninen hirvi – katso Kokkisota-jakson reseptit!Kokkisodan toisessa jaksossa valmistetaan huoltoaseman pika-annos – katso reseptit!Kokkisodan neljännessä jaksossa hiihtäjien salmiakkiunelmat – katso reseptit!Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Kokkisodan kuudes jakso tarjoilee karjalanpaistia uudessa muodossa ja säväyttää samppanjalla
ReseptitTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Reseptit
  • 3.6.05:15
    Lääkkeet

    Apteekkari: Potilaat saavat outoja reseptiviestejä – johtanut vaarallisiin väärinkäsityksiin

  • 06.04.202012:49
    Reseptit

    Kammoksuttavatko kasvikset? Näillä värikkäillä resepteillä uutta intoa kokkailuun!

  • 06.02.202021:00
    Kokkisota

    Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig

  • 30.01.202021:00
    Kokkisota

    Kokkisodassa valmistetaan juureksia kolmella eri tavalla – näin loihdit herkulliset punajuurisipsit!

  • 28.01.202008:31
    Kokkisota

    Minna Kuukka ja Arttu Harkki valmistavat herkkuja Kokkisodassa – katso reseptit tästä!