Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa kokataan Kiti Kokkosen ja Janne Katajan kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!

MTV Oy / Liisa-Sofia Nikula
Julkaistu 13.05.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin. Kauden upean vieraskattauksen aloittavat Kiti Kokkonen ja Janne Kataja.

Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa torstaina 13.5. Kape Aihisen keittiössä kokkaavan Kitin Kokkosen kauppakassista löytyy muun muassa passionhedelmää, marenkia ja broilerin maksaa.

Kiti tunnustaa jaksossa olevansa kokisaddikti, mutta meneekö kaikki kolajuoma Kapen cocacola-jogurttimousseen?

Linnea Vihosen keittiöön saapuva Janne Kataja tuo tullessaan muun muassa tankoparsaa, nimen perusteella valittua maustetta ja jauhelihaa.

Kaksikon menussa aiotaan yhdistää vaniljajäätelö ja jauheliha, mutta mitähän tästä makuyhdistelmästä tuumaa juontaja-tuomari ?

Sikke Sumari

Kokkien pikatehtävä

Vihreä keittiö / Linnea Vihonen

eps1pikatehtaC2A8vaC2A8_vihreaC2A8keittioC2A8

Seesamilohi ja lehtikaali

Paloittele lohi kuutioiksi. Sekoita kulhoon tummaa seesamiöljyä, sitruunamehua, hienonnettua kevätsipulia, suolaa ja mustapippuria. Jätä lohikuutiot marinadiin kypsymään.

Revi lehtikaali pienemmäksi, mausta suolalla ja liekitä kevyesti kaasupolttimella.

Asettele lehtikaali ja lohi kulhoon. Viimeistele annos rouhitulla pähkinällä.

Liekitetty lohi ja suolasitruunasiivut

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi. Liekitä lohi kypsäksi kaasupolttimella ja mausta suolalla ja pippurilla.

Viipaloi perunat ohuiksi lastuiksi. Uppopaista perunalastut rapeiksi kuumassa öljyssä. Nosta rapeat perunalastut valumaan talouspaperin päälle ja mausta suolalla.

Asettele lohi lautaselle, ripottele rapeita perunalastuja päälle. Viimeistele annos suolasitruunaviipaleilla ja mausta oman maun mukaan.

eps1pikatehtaC2A8vaC2A8punainenkeittioC2A8

Punainen keittiö / Kape Aihinen

Soija-kevätsipulimarinoitu lohi ja pähkinä-lehtikaalipaistos

Siivuta lohi terävällä veitsellä. Hienonna kevätsipuli ja suolasitruuna. Sekoita marinadi kevätsipulista, suolasitruunasta ja soijasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä lohi marinadiin kypsymään.

Nypi lehtikaali pienemmäksi ja ryöppää se nopeasti kuumassa vedessä. Hienonna punasipuli. Paista lehtikaali öljyssä punasipulin kanssa ja rouhi sekaan pähkinää. Mausta oman maun mukaan.

Laita lohi lautaselle ja asettele pähkinä-lehtikaalipaistos sen päälle. Viimeistele vielä basilikalla ja lehtipersiljalla.

Päätehtävä

Vihreä keittiö - Linnea ja Janne Kataja

Eps1_paatehtava_vihrea3_

Vaniljaiset Wallenbergin pihvit

Raaka-aineet:

-200 g naudanpaistijauhelihaa

-kananmuna

-1 dl vaniljajäätelöä

-tuore timjami

-nippu parsaa

-hapanmango

-kaksi porkkanaa

-valkosipuli

-hunaja

-korppujauhoja

-2 dl kermaa

-Bull-Dog Chuno sauce

-valkosipuli

-Cointreau-likööri

-perusraaka-aineet

Vaniljaiset Wallenbergin pihvit

Sekoita keskenään 200 g jauhelihaa, keltuainen, 1 dl vaniljajäätelöä ja 1 rkl tuoretta timjamia sekä suola ja pippuri. Laita seos hetkeksi jääkaappiin. Muotoile seoksesta pihvejä ja pyöritä ne korppujauhossa. Paista pihvit pannulla voissa, johon lisäät lorauksen hunajaa.

Lisukkeet:

Siivuta parsa ja porkkana. Kuori ja puolita hapanmango. Sulata voi pannulla, lisää mukaan hienonnettua valkosipulia ja puolikas hapanmango. Lisää pannulle parsa ja porkkana ja mausta oman maun mukaan. Lorauta pannulle pieni määrä Cointreau-likööriä ja liekitä.

Kermakastike:

Keitä 2 dl kermaa kasaan. Lisää sekaan 1 rkl Bull-Dog Chuno saucea. Sekoita ja lisää suola ja mustapippuri.

Asettele annos kauniisti lautaselle, kermakastike erilliseen kippoon. Viimeistele timjamilla.

Eps1_paatehtava_vihrea2_

Bangkokilainen tartar  

Ainekset:

-naudanpaistijauhelihaa

-1 rkl soijakastiketta

-1 tl worcesterkastiketta

-1 rkl tummaa seesamiöljyä

-loraus Bull-Dog Chuno saucea

-½ tl suolaa

-pippuria

-ripaus sipulikeittojauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja muotoile nätti tartarpihvi.

Siivuta sitruunamango ja viipaloi mandoliinilla ohuen ohuita viipaleita parsasta. Marinoi sitruunamango- ja parsaviipaleet sitruunamehussa.

Juuri ennen tarjoilua asettele tartarpihvin päälle varovasti 1 keltuainen. Asettele päälle vielä sitruunamango- ja parsaviipaleita.

eps1_paatehtava_vihrea1_

Jälkkäri:

Sekoita keskenään kermavaahto ja vaniljajäätelö. Lisää päälle strösseleitä ja hunajaa. Koristele hedelmäviipaleilla.

Punainen keittiö - Kape ja Kiti Kokkonen

eps1_paatehtava_punainen2_

Skånen peruna ja brandylla liekitetty broilerinmaksa

-1 Rosamunda-peruna

-broilerinmaksa

-kerma

-voi

-2 rkl brandya

-1 tl dijon-sinappia

-timjamia

Kuori ja kuutioi peruna. Hauduta kermassa, kunnes peruna on kypsää. Lisää suola ja pippuri.

Lisää pannulle 1 rkl normaalisuolaista voita. Paista nopeasti broilerinmaksa vaahtoavassa voissa. Kaada sekaan 2 rkl brandya ja flambeeraa. Mausta vielä lisäämällä 1 tl dijon-sinappia, timjamia, suolaa ja pippuria.

Asettele broilerinmaksa perunan päälle lautaselle ja viimeistele persiljalla.

 

Eps1_paatehtava_punainen3_

Yrttinen tomaatti-latva-artisokkasalaatti

-tomaatti

-basilika

-latva-artisokka

-lehtipersilja

-oliiviöljy

Sekoita ainekset keskenään ja mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Tarjoile.

eps1_paatehtava_punainen1_ (1)

Jälkkäri: Cola-pavlova

-Coca-Colaa

-2 dl kermaa

-2 dl jogurttia

-marenki

-passiohedelmä

Tee mousse sekoittamalla kermavaahto, jogurtti sekä loraus Coca-Colaa. Lisää ripaus sokeria ja sitruunamehua.

Asettele lautaselle kerroksittain marenkia, moussea ja passiohedelmän sisusta. Viimeistele basilikalla.

Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

Lisää aiheesta:

Salkkarit-tähdet Kokkisota-keittiössä: "Suomen yksi kalleimista kuorrutuksista"Kokkisota-keittiössä vieraina Jenni Poikelus ja Ali Jahangiri – näin valmistuvat maukkaat kanapihvit! Kokkisodassa nähdään Helena Ahti-Hallberg ja Janne Virtanen – miten paistetaan täydellinen entrecôte-pihvi? Katso resepti!Kokkisodan neljännessä jaksossa keittiön valaisevat Marco Bjurström ja Arja Koriseva – katso tästä jakson herkulliset reseptit!Kokkisodan kolmannessa jaksossa nähdään yllätys! Katso tästä jakson herkulliset reseptitKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!
KokkisotaKlassikkoreseptitKiti KokkonenKari AihinenJanne KatajaLinnea VihonenSikke SumariTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Kokkisota
  • 25.7.12:30
    Seurapiirit

    TV-kokki Tommi Tuominen: Kihlat

  • 3.6.05:15
    Lääkkeet

    Apteekkari: Potilaat saavat outoja reseptiviestejä – johtanut vaarallisiin väärinkäsityksiin

  • 31.3.15:30
    TV-ohjelmat

    Kokkisota-ohjelma sai uuden juontajan

  • 11.12.202410:45
    Teemu Laurell

    Teemu Laurell tekee ruokamatkan Suomen halki uudessa ohjelmassa – mukana tähtivieraita

  • 19.10.202321:02
    Viiden jälkeen

    TTK:takin tuottanut Saku Tuominen ja Jari Keränen ovat ideoineet satoja tv-ohjelmia: "Luin sunnuntain Hesarin ja keksin jokaiselta sivulta uuden ohjelmaidean"