Kokenut seksuaaliterapeutti paljastaa: Näistä kahdesta asiasta ihmiset ovat huolissaan seksin aikana

Seksuaaliterapeutin mukaan ihmiset huolehtivat nykyisin samoista seksiin liittyvistä ongelmista kuin vuosikymmeniäkin sitten. 

Kuuluisa seksuaaliterapeutti Ruth Westheimer, 89, on auttanut viimeisten vuosikymmenien aikana tuhansia ihmisiä heidän seksielämään liittyvissä ongelmissa. Kokenut terapeutti paljastaa kahden, pääasiassa psykologisen asian, vaivaavan ihmisten mieliä vuosikymmenestä toiseen.

Nämä kaksi asiaa ovat ennenaikainen ejakulaatio ja orgasmin saavuttamiseen liittyvät vaikeudet.

Ongelmat ovat ennen kaikkea psyykkisiä 

Omasta Sexually Speaking -radio-ohjelmasta pinnalle noussut Westheimer kertoo kuulleensa näihin kahteen asiaan liittyviä kysymyksiä kerta toisensa jälkeen. Vaikka huolenaiheet ovat pysyneet samoina, nainen paljastaa ihmisten puhuvan nykyisin asioista rohkeammin tarkemmilla termeillä.

Naisen mukaan kumpikaan näistä huolenaiheista ei ole fyysisiä, vaan ennemminkin pään sisäisiä ongelmia. Ja mikä tärkeintä, kumpikin näistä on helposti ratkaistavissa – kunhan vain jaksaa yrittää. 

– Ennenaikainen ejakulaatio on opittu ongelma. Miehet voivat opetella kuinka kontrolloida ejakulaatiota, Westheimer toteaa ja lisää, että miehille henkinen tuki on usein kirjatietoa tärkeämmässä roolissa.  

Kaikille orgasmin puutteesta kärsiviä terapeutti kannustaa puolestaan käyttämään mielikuvitusta aktin aikana.

Lähde: BusinessInsider 

***


Lue myös:

    Uusimmat