Kokeilussa Ring Video Doorbell 2 -älyovikello: Mainio vaihtoehto nykyajan ovisilmäksi

Verkkokauppajätti Amazonin tytäryhtiökseen ostama Ring on tunnettu kodin turvallisuutta parantavista älylaitteistaan, kuten kameroista ja ovikelloista. Nyt kokeilemamme Ring Video Doorbell 2 on uuden ajan ovikello, joka HD-tasoisen kameransa ansiosta mahdollistaa ovea koputtavan kanssa jutustelun reaaliaikaisesti.

Kodin turvallisuutta parantava Ring Video Doorbell 2 maksaa tällä hetkellä noin 199 euroa ja on saatavilla vain yhdessä värissä. Pakkauksessa toimitetaan kuitenkin vaihtokuori, jolla älyovikellosta saa mukautettua paremmin tummempaankin seinään sointuvan.


Hyvää Ring Video Doorbell 2:ssa

 • Kaikki mukana. Älyovikellon pakkaus sisältää kaiken tarvittavan kellon käyttövalmiiksi virittämistä varten. Mukana ovat itse laitteen lisäksi niin ohjeet, ruuvimeisselit kuin latauskaapelikin. Käyttöönotto on sekin helppo prosessi.
 • Akunkesto. Video Doorbell 2:ssa on Micro-USB-liitännällä ladattava akku, joka kestää käytöstä riippuen kuudesta kahteentoista kuukautta yhdellä latauksella. Täyteen lataaminen vie noin kuusi tuntia.
 • Ominaisuudet. Video Doorbell 2 on edulliseksi älyovikelloksi varsin monipuolinen. Sillä onnistuvat niin ovella odottelevan kanssa keskustelu etänä kuin live-videokuvan tarkastelu milloin tahansa. Infrapunakameran ansiosta kuva on terävä myös pimeässä.

Huonoa Video Doorbell 2:ssa

 • Rakenne. Kyseessä ei ole markkinoiden siroin laite, minkä lisäksi kokonaan muovinen rakenne jättää laatutuntumaan parantamisen varaa. Ulkonäkönsä puolesta Video Doorbell 2 on kuitenkin ainakin omaan silmääni onnistunut.
 • Maksullinen videotallennus. Mikäli ovikellon tallentamaa videota haluaa tallentaa, on aloitettava erillinen Ring Protect Plan -tilaus, joka maksaa kolme euroa kuukaudessa tai 36 euroa vuodessa. Useamman laitteen tilaus maksaa vastaavasti 10 tai 100 euroa.
 • Ei SIM-korttipaikkaa. Video Doorbell 2:ta on käytettävä Wi-Fi-yhteydellä, eikä esimerkiksi riistakameroista tuttu mobiilidatan hyödyntäminen ole ikävä kyllä mahdollista.

Helppo asentaa ja käyttää

Ring Video Doorbell 2:n ehdottomia vahvuuksia on sen käyttöönoton helppous. Paketissa toimitettava pikaohjekirja auttaa alkuun Ring-sovelluksen hoitaessa loput. Sovellus on saatavilla niin Androidille, iOS:lle kuin Windows Phonelle, ja pikaisen testailun jälkeen sovellus toimi erittäin sujuvasti alustasta riippumatta. Ikävä kyllä pikaohjekirja tai sovellus eivät kumpikaan ole saatavilla suomeksi.

Video Doorbell 2:n asentaminen aloitetaan lataamalla älypuhelinsovellus, jonka avulla itse älyovikello yhdistetään Wi-Fi-verkkoon. Tämän jälkeen asetetaan liiketunnistuksen valppaus sopivaksi, huomioidaan ohi ajavien autojen kaltaiset mahdolliset häiriötekijät sekä päätetään, kuinka usein ilmoituksia omaan älypuhelimeen halutaan. Älyovikellon voi asettaa ilmoittamaan jokaisesta tunnistetusta liikkeestä tai vaihtoehtoisesti harvemmin, jolloin akunkestokin paranee.

Halutessaan saman Ring-tuotteen käyttöoikeuden voi antaa useammallekin henkilölle, jolloin vaikkapa jälkikasvu voi vanhempien lisäksi tarkkailla vaikkapa postimiestä – tai joulupukin saapumista – suoraan älypuhelimen Ring-sovelluksen kautta. Video Doorbell 2:n kaveriksi voi halutessaan hankkia esimerkiksi yhteistyötä tekevän valvontakameran tai Wi-Fi-signaalin vahvistajan, jotka voi kaikki liittää näppärästi saman käyttäjätilin yhteyteen.

Älyovikelloa hankittaessa kannattaa huomioida, että Video Doorbell 2 vaatii sujuvasti toimiakseen jatkuvan yhteyden Wi-Fi-verkkoon, jonka sekä lähetys- että vastaanottonopeus ovat vähintään 1 Mbit/s. Wi-Fi-yhteyden on myös hyvä olla melko vahva, sillä kauemmas reitittimestä liikuttaessa äänenlaatu ja kuvantarkkuus laskevat nopeasti.

Mukavasti ominaisuuksia

Ring Video Doorbell 2 on tarkoitettu parantamaan kodin turvallisuutta muun muassa videokuvan ja kellon sisältämien mikrofonien ja kaiuttimen avulla. Laitteen ominaisuudet hahmottaa helposti, kun kuvittelee ovisilmän, joka toimii Wi-Fi-yhteyden ansiosta myös etänä. Kun esimerkiksi naapuri tai tuttava soittaa ovikelloa, lähettää Video Doorbell 2 automaattisesti älypuhelimeen ilmoituksen, jota napauttamalla pääsee kameran kautta näkemään, kuka ovella odottaa.

Ilmoituksia voi saada joko kellon soidessa, liiketunnistussensorin havaitessa liikettä tai molemmissa. Tarvittaessa liiketunnistinta voi myös säätää, jotta esimerkiksi pihapiirissä liikuskelevat peurat tai muut eläimet eivät aiheuta vääriä hälytyksiä.

Ring-sovelluksen kautta voi etänä aktivoida kaiuttimen ja mikrofonin, jolloin ovella odottelevan kanssa voi keskustella reaaliajassa. Yhteydessä on molemmin puolin pientä viivettä, joten kärsivällisyyttä on hyvä olla enemmän kuin kasvotusten keskusteltaessa.

Kaikin puolin mainion ja helppokäyttöisen Ring-sovelluksen kautta onnistuvat edellä esiteltyjen lisäksi myös seuraavat toiminnot:

 • Live-kuvan seuraaminen laajakulmakameran kautta missä ja milloin tahansa.
 • Ilmoitusasetusten muokkaaminen.
 • Älyovikellon käyttöoikeuden jakaminen vaikkapa perheenjäsenille.
 • Tapahtumahistorian tarkastelu (kellonsoitot, keskustelut, liiketunnistuksen aktivoitumiset).
 • Laitteen toimintakyvyn (Device health) tarkastelu.

Kokonaisuutena mainio älyovikello

Ring Video Doorbell 2 on hyvä valinta oikeastaan kenelle tahansa älyovikelloa kaipaavalle. Se on helppo asentaa itse, se on edullinen ja kestää vaihtelevia sääolosuhteita. Älyovikello toimii Ringin mukaan, kun lämpötila on -20 ja +48 celsiusasteen välillä, mutta testirupeaman ajalle sattunut 20 pakkasastetta vilpoisampikaan yö ei älyovikellon toimintaa haitannut.

Yksin Video Doorbell 2 ei kenties vielä paranna kodin turvallisuutta merkittävästi, mutta se on omiaan vahvistamaan esimerkiksi jo olemassa olevien laitteiden verkostoa. Ovikellon voi halutessaan yhdistää Amazonin Alexa-virtuaaliavustajaan tai Google Assistantiin, mutta Suomessa ominaisuusvalikoima ei tällöin ainakaan vielä yllä esimerkiksi Ison-Britannian tasolle.

Kenties merkittävin heikkous Video Doorbell 2:ssa liittyy videoiden tallentamiseen. Kameran kuvaamaa toimintaa nauhoittaakseen on tilattava erillinen Ring Protect Plan -palvelu, joka sisältää myös pilvipalvelun, jonne videoita voi tallentaa. Sieltä käsin videot ovat niin ikään ladattavissa esimerkiksi tietokoneelle. Maksullinen tilaus tallentaa videon automaattisesti aina, kun kamera havaitsee liikettä.

Palvelu maksaa yhdeltä laitteelta 3 euroa kuukaudessa tai 30 euroa vuodessa, joten kovinkaan suuresta maksusta ei ole kuitenkaan kyse. Useamman laitteen tilaus maksaa vastaavasti 10 tai 100 euroa.

Ilmaiseksi Video Doorbell 2:n käyttäjät saavat käyttöönsä kaikki muut ominaisuudet. Ainoastaan videoiden tallennus ja live-kuvan takaisinkelaaminen ovat vain Ring Protect Plan -tilaajien käytössä.

Kamera lähettää HD-kuvaa 1080p-tarkkuudella, ja vaikka sisältö ei häikäise tarkkuudellaan, on se tarkoitukseen varsin riittävä. Myös äänenlaatu on useimmiten kohdillaan, vaikka kovemmat äänet särisevätkin helposti.

Kokonaisuutena Ring Video Doorbell 2 on mainio älyovikello, jota on helppo suositella kaikille sellaista harkitsevalle. Sen suurimpia vahvuuksia ovat helppokäyttöisyys, hinta sekä mahdollisuus liittää se osaksi suurempaa Ring-kodinturvaverkostoa.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja