Kokeile rohkeasti tätä herkkua: "Suussasulavinta lihaa ikinä"

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen valmisti tällä kertaa herkullisen illallisen vasikanposkista.

Pitkään haudutettu, supermurea liha on ollut jo jonkun aikaa trendiruokaa. Suuren suosion on saavuttanut sekä ulkomailla että Suomessa muun muassa nyhtöpossu eli pulled pork, joka valmistetaan useimmiten rasvaisista ruhonosista kuten kasslerista.

Suussasulavan mureaa lihaa saa kuitenkin loihdittua myös hieman erikoisemmista ruhonosista. Tällä kertaa Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen kokkasi vasikanposkista.

– Olen keittiössä kokeileva enkä pelkää lainkaan uusien raaka-aineiden käyttöä. Toki ne jännittävät käsissä ensimmäistä kertaa, mutta suhtaudun niihin avoimen uteliaasti. Toisaalta taas kannatan perinteitä ja esimerkiksi klassikoita en mielelläni ala twistaamaan vaan ennemminkin löytämään niiden ytimen. Tällä kertaa törmäsin elämäni ensimmäistä kertaa kaupassa vasikanposkiin. Muutama lähti välittömästi mukaan.

Kinnunen marinoi poskia yön yli punaviinissä ja Marsala-viinissä. Sen jälkeen lihaa haudutettiin samaisessa seoksessa vielä kolme tuntia.

– Lopputuloksena sain suussasulavinta lihaa, jota olen ikinä itse kokannut. Valitettavasti vaimolle taisi osua huonompi pala, koska lauantai-illan illallisesta kului tovi keskustellessa, oliko ruoka erinomaista vai ei-mitään-ihmeellistä. Näin tapahtuu harvoin. Siispä jaan reseptin, jotta pääsette itse kokeilemaan ja tekemään johtopäätöksenne, jos satutte raaka-ainetta löytämään.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat