Kokaiinia, pidätyksiä ja traaginen kuolema perheen edessä – tällainen oli kohutun NHL-tappelijan huumeiden täyttämä elämä

Tough Guy: The Bob Probert Story -elokuvan traileri 2:31

NHL-kaukaloiden pelätystä kovanaamasta, vain 45-vuotiaana kuolleesta Bob Probertista on tehty dokumenttielokuva, Tough Guy: The Bob Probert Story. Dokumentissa avataan Probertin värikästä elämää, johon kuului NHL-kaukaloissa tappelemisen lisäksi muun muassa alkoholi- ja huumeongelmat sekä lukuisat pidätykset.

Dokumenttielokuvassa on käytetty muun muassa ääninauhoja, joita Probert oli nauhoittanut hänen elämänkertakirjaa tehneelle kirjailijalle Kirstie McLellan Daylle, ennen äkillistä kuolemaansa vuonna 2010.

Mukana on myös videomateriaalia Probertin perhe-elämästä vaimon Danin ja lasten kanssa.

– Heti alussa kuullaan Bobin ääni. Se sai minut kauhistumaan. Minun oli pakko sulkea näyttö ja ottaa tauko. Sitten palasin sen pariin ja rakastin kuulla häntä kertomassa eri tarinoita, Probertin vaimo Dani totesi raakaversion katselusta Ottawa Sunille.

– Ihmiset näkevät hänen hempeän puolen. Sen, millainen hän oli perheen ja lasten kesken. Toivottavasti tuosta näkyy se, miksi rakastimme häntä, isoa ja lempeää teddykarhua niin paljon, Dani Probert sanoo dokumentista.

NHL-urallaan Probert tuli tutuksi yhtenä sarjan pelätyimpänä kovanaamana, joka suojeli muun muassa 1990-luvulla Detroit Red Wingsin tähtiä; Steve Yzermania, Sergei Fedorovia ja kumppaneita. Uransa aikana Probert pelasi yhteensä 935 NHL:n runkosarjaottelua (seurat: Detroit Red Wings ja Chicago Blackhawks, tehot 163+221=384). Tämän lisäksi hän tappeli yhteensä 246 kertaa. Jäähyminuutteja hän keräsi 3 300.

Dokumentti ei peittele Probertin värikkään elämän eri käänteitä. Vuosien varrelle mahtuivat muun muassa alkoholi- ja huumeongelmat sekä vaikeudet virkavaltaa vastaan, jotka johtivat useisiin pidätyksiin.

– Ensimmäinen kerta, kun kokeilin kokaiinia, oli ensimmäisenä ammattilaisvuotenani, Probert sanoo dokumentissa huumeongelmista, jotka seurasivat häntä läpi ammattilaisuran.

Probertin vaimo Dani toivoo ja uskoo, että ihmiset voivat oppia hänen edesmenneen puolisonsa virheistä.

– Hän otti aina täyden vastuun kaikista tekemistään virheistä. Hän ei heittänyt koskaan ketään muuta bussin alle, Probert sanoo.

Probert kärsi uransa jälkeen aivoja rappeuttavasta sairaudesta (CTE), joka johti muistiongelmiin.

Probert menehtyi kesällä 2010 veneretkellä sydänkohtaukseen. Tuolloin hänen mukanaan olivat vaimo Dani sekä tytär Tierney, jotka kertovat tapahtuneesta dokumentissa.

– Hän vain romahti polvilleen. Hänen kasvonsa värit muuttuivat. Minun isäpuoleni on poliisi, hän aloitti elvytyksen, Dani muistelee.

Mitään ei ollut kuitenkaan tehtävissä.

– Hänen kasvot olivat kokonaan siniset. Sanoin silloin, että ”isä, rakastan sinua”. Haluan muistaa, mitkä olivat viimeiset sanani hänelle, Probert tytär Tierney sanoo. 

Ylälaidan videolla näkyy traileri Probertin elämää käsittelevästä dokumenttielokuvasta.

Muokattu 18.12.2018. kello 13.47: Korjattu jutun kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat