Koiranpentu syntyi tassut kirjaimellisesti väärin päin

Harvinaisen synnynnäisen vian takia koiranpentu syntyi tassut kirjaimellisesti väärin päin 2:07
Tällainen on väärillä tassuilla syntynyt rottaterrieri Siggi.

Tämän koiran oli vaikea antaa tassua omistajalleen, puhumattakaan kävelystä, koska sen tassut olivat syntymästä asti kirjaimellisesti väärin päin.

CNN uutisoi rottaterrierin pennusta Siggistä, jonka tassut olivat koiran syntyessä kehossa väärin päin. Koiranpennun tassujen epämuodostuminen johtui harvinaisesta synnynnäisestä viasta.

Tassut olivat kyynärpäissä ikään kuin väärin päin kiinni, minkä johdosta jalat olivat 180 astetta väärässä kulmassa.

Siggi kuljetettiin viime keväänä sen kodista Dallasista Texasista Oklahoman osavaltion yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan leikattavaksi.

– Siggi osasi tavallaan ryömiä, mutta tassujen sijaan se käveli ikään kuin ranteillaan, Siggiä hoitanut eläinlääkäri Erik Clary kertoo CNN:lle.

Clary on ennenkin hoitanut vastaanlaisen tapauksen menestyksekkäästi. Kettukoira Milo leikattiin vuonna 2019 ja oppi leikkauksesta toivuttuaan uudestaan kävelemään oikeaan asentoon korjattujen tassujensa kanssa.

Milon tarina levisi vuonna 2019 ja koira pääsi omistajansa kanssa jopa televisioon. Ilman Milon saamaa julkisuutta eivät Siggin omistajat olisi koskaan tienneet, että koiran jalat voitaisiin kääntää oikeaan asentoon leikkauksella.

Siggin vaikea operaatio

Siggi leikattiin viime toukokuussa pennun ollessa vain kolme kuukautta vanha. Toisin kuin Milo, jonka tassut olivat väärässä asennossa koiran ranteista, oli Siggin tilanne vaikeampi. Siggin tassut olivat väärässä asennossa kyynärvarsista.

– Meidän täytyi kirjaimellisesti rikkoa jalkojen luut aina sen kyynärvarsiin asti, Clary kertoo.

Leikkauksessa Siggin jalkoihin lisättiin naulat, jotka pitivät tassut oikeassa asennossa luutumisen ajan. Sen piti myös pitää paksuja kipsisiteitä jaloissaan kahden viikon ajan.

Kipsisiteiden poiston jälkeen alkoi pennun vaikein urakka, sillä sen täytyi oppia sekä kävelemään uudestaan uusilla tassuillaan, että hankkia käytöstä surkastuneisiin jalkoihin uutta puhtia ja lihaksistoa. Juoksumatolla iloista pentua kuitenkin motivoivat herkkupalat.

Kova työ on palkinnut Siggin ja nyt se voi jo pomppia ja juosta pallon perässä aivan kuin kuka tahansa muu koira. Ballerinaa Siggistä tuskin koskaan kuitenkaan tulee.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat