Koiranomistajan muistilista: Älä nuhtele tai pakota – toimi näin ilotulitteita pelkäävän koiran kanssa

Koiranomistajien tulisi valmistautua vuodenvaihteeseen hyvissä ajoin. Ennakointi ja omistajan oikea käytös takaavat sujuvan vuodenvaihteen.

Vetcaren eläinlääketieteellinen johtaja Petri Bäcklund listasi, millaisiin asioihin koiranomistajien tulisi kiinnittää huomiota näin uudenvuoden alla.

Älä jätä koiraasi yksin

Pelkäävää koiraa ei saisi missään tapauksessa jättää yksin kotiin pelkonsa kanssa. Yksin jättäminen lisää pelkoa ja voi lisäksi aiheuttaa eroahdistusta.

Älä rankaise pelokasta koiraa

Ilotulitteita pelkäävää koiraa ei saisi rangaista, haukkua tai nuhdella. Rankaiseminen ei auta pelkotilaan, vaan lisää koiran epävarmuutta entisestään.

Käyttäydy itse rauhallisesti

Paukkeen alkaessa äärimmäisen tärkeää on, että omistaja pysyy tilanteessa rauhallisena. Koira lukee omistajaansa, ja jos omistaja on hyvin huolissaan lemmikistään, koiran epävarmuus kasvaa.

Yritä kiinnittää koiran huomio muualle

Neutraalin käytöksen lisäksi koiranomistajan tulisi tarjota lemmikilleen mahdollisuutta muuhun tekemiseen, joka voi viedä koiran huomion pois ilotulitteista kantautuvista äänistä.

Luo koirallesi rauhallinen pakopaikka

Pelokkaalle koiralle tulee tarjota turvallinen pakopaikka, jonne se voi paeta pelottavia ääniä. Koiran tulee antaa olla pakopaikassaan omassa rauhassaan niin kauan, kunnes pauke loppuu.

Jos mahdollista, viettäkää uusivuosi rauhallisella alueella

Pelokkaan koiran kannalta paras vaihtoehto olisi, jos uuttavuotta voitaisiin siirtyä viettämään maaseudulle tai paikkaan, jossa paukuttelu ei ole yhtä intensiivistä kuin kaupungissa.

Älä pakota

Koiraa ei saisi viedä väkisin ilotulitteiden keskellä. Tällä tavoin pelko ei katoa, päinvastoin. 

1:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja