Koiran avulla eroon hammaslääkäripelosta – kultainennoutaja auttaa pieniä potilaita

Yhdysvaltalaisella hammasklinikalla on saatu hyviä tuloksia koiran läheisyyden vaikutuksesta hammaslääkäripelkojen lievittämiseksi. 

Useat lapset kärsivät hammaslääkäripelosta, ja heidän voi olla vaikeaa pysytellä aloillaan toimenpiteiden aikana. Yhdysvaltojen Illinoisissa sijaitsevalla hammasklinikalla tähän yleiseen ongelmaan on nyt löydetty ratkaisu, nimittäin koira.

Kuusivuotias kultainennoutaja JoJo on koulutettu rauhoittamaan pieniä hammaslääkäripotilaita, jotka kärsivät pahoista hammaslääkäripelosta. 

– Peloista kärsivät potilaat tarvitsevat nukutusainetta tai muuta ainetta rentoutuakseen, mutta JoJon läsnäolo rauhoittaa heitä välittömästi, Pediatric Dentistry -hammasklinikan työntekijä Veronica Renteria kertoo.

Koiran läsnäolo vaikuttaa potilaisiin niin vahvasti, että koiran ei tarvitse kuin istua potilaiden vieressä, niin lapset pysyvät rauhallisina koko toimenpiteen ajan.

Koira aistii, kuka tarvitsee eniten apua

Idea sai alkunsa kun koiranomistaja Lynne Ryan keksi tuoda koiransa auttamaan nuoria potilaita. Ryan on työskennellyt yli kaksikymmentä vuotta hammashoitajana klinikalla.

JoJo ei auta ainoastaan lapsia, vaan myös vanhempia. Ryan kertoo, että JoJo aistii herkästi, kuka huoneessa olijoista tarvitsee eniten hänen apuaan ja menee tämän luokse.

– Se on stressaavaa myös vanhemmille. Yksi äiti istui koira sylissään, kun hammaslääkäri hoiti hänen lastaan, Ryan kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

JoJo hyödyttää koko perhettä alentamalla myös hoidon kokonaiskustannuksia, sillä koiran läsnä ollessa rauhoittavia lääkkeitä ei tarvita kovinkaan usein. Henkilökunta kertoo, että koira on kannustanut monia perheitä pitämään säännöllisemmin huolta hampaistaan, sillä he haluavat tavat JoJon yhä uudestaan.

Koirasta on tullut niin olennainen osa hammasklinikkaa, että koiran kuva komeilee jo klinikan verkkosivuilla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat