Koira teki Heimlichin otteen, possu pelasti sydänkohtaukselta – Eläimet hengenpelastajina

Kun hätä on suurin, apuun saattaa rientää ihmisen sijaan eläinpelastaja. Aina pelastava eläinystävä ei ole koulutettu ammattilainen. Nämä ihmepelastumiset todistavat, että eläinsankari voi koiran ohella olla vaikka possu, gorilla tai jopa maitovalas.

Oddee-sivusto listasi erikoisia pelastustarinoita, joissa eläin on pelastanut ihmishengen.

Koiran Heimlich-ote

Debbie Parkhurst oli yksin kotona omenanpalan juuttuessa hänen kurkkuunsa. Tukehtuminen olisi ollut varmaa, mutta onneksi paikalla oli myös hänen koiransa Toby.

Debbie ei saanut henkeä ja alkoi takoa rintaansa, mikä kiinnitti koiran huomion. Neuvokas Toby hyppi emäntänsä rinnan päällä ja onnistuikin saamaan omenanpalan irtoamaan. Ihmisten käyttämässä Heimlichin otteessa tukehtumista estetään nimenomaan rintakehään kohdistuvilla iskuilla, jotka irrottavat kurkkuun juttuneen ylimääräisen kappaleen.

Kun Debbie kykeni jälleen hengittämään, Toby alkoi nuolla hänen kasvojaan, ikään kuin pitääkseen hänet tajuissaan.

Chihuahua pelasti vauvan käärmeeltä

Yksivuotias Booker West polskutteli onnellisena lastenaltaassa isovanhempiensa pihalla Coloradossa, kun kalkkarokäärme luikerteli paikalle ja yritti hyökätä pikkuisen kimppuun.

Perheen sankarillinen chihuahua Zoey oli kuitenkin havainnut vaaran ja syöksyi paikalle. Pikkukoira pelasti lapsen ottamalla itse vastaan käärmeen puremat. Urhoollinen koira meinasi saada surmansa, mutta toipui lopulta ennalleen.

Pelastava possu

Jo Ann Altsman joutui sydänkohtauksen kouriin kotonaan Pennsylvaniassa. Ainoa paikalla ollut perheenjäsen oli sisäsika LuLu, joka osoittautui oikeaksi pelastavaksi enkeliksi.

LuLu tajusi Jo Annin olevan pulassa ja vinguttuaan aikansa päätti hakea apua. LuLu onnistui kuin onnistuikin saamaan portin auki, ja se asettautui viereiselle tielle makaamaan pysäyttääkseen liikenteen. Kun joku pysähtyi, possu kipitti omistajansa luo ja taas takaisin yrittäessään viestiä hädästä.

Vasta noin 45 minuutin jälkeen eräs nuorimies seurasi sikaa sisälle saakka ja hälytti paikalle ambulanssin. Jo Ann sai hoitoa, ja LuLu palkittiin urotyöstään hillomunkeilla.

Delfiinit kuljettivat rannalle

Filippiiniläinen Ronnie Dabal oli kalastamassa tonnikalaa, kun äkillinen myrsky kaatoi hänen paattinsa ylösalaisin. Kalastaja sinnitteli vuorokauden veden varassa styroksiin tarraten, mutta tunsi lopulta voimiensa ehtyvän.

Yhtäkkiä noin 30 delfiinin ja muutaman valaan parvi ilmestyi hänen vierelleen. Delfiinit alkoivat hivuttaa hänen pientä pelastuslauttaansa evillään maata kohden, vuoron perään. Dabal kertoi menettäneensä tajuntansa matkan aikana ja havahtuneensa turvassa rantahietikolla.

Kulkukoira pelasti vastasyntyneen

Kulkukoira pelasti vastasyntyneen vauvan hengen Nairobissa Keniassa. Koira löysi hylätyn tyttövauvan muovipussista metsäiseltä paikalta köyhän asuinalueen kupeesta.

Se kantoi vauvan vilkkaan tien yli ja piikkilanka-aidan yli pentujensa luo suojaan, mistä paikalliset saivat hälytettyä apua. Lapsi toimitettiin sairaalahoitoon ja sai nimekseen Angel.

Sankarikoira jäi liekkeihin

Meksikolainen 4-vuotias pikkupoika Ivan Saul nukkui sikeästi perheen vaatimattoman hökkelin sytyttyä tuleen. Ivan ei olisi herännyt, jollei hänen uskollinen koiransa Rosco olisi jäänyt haukkumaan hänen rinnalleen palavaan taloon.

Ivan havahtui juuri ajoissa ja onnistui pakenemaan ulos, mutta Rosco jäi liekkeihin. Palomiehet pelastivat lopulta koiran. Se selvisi hengissä, vaikka yli 30 prosenttia sen kehosta kärsikin palovammoja.

Maitovalas sankarina

Akvaariossa Kiinan Harbinissa koettiin kauhun hetkiä arktisessa vapaasukelluskilpailussa, kun eräs kilpailijoista lamaantui sukelluksen aikana.

Yang Yun oli sukeltanut hyytävän kylmän altaan pohjaan kuuden metrin syvyyteen ilman hengitysvarusteita, kun hänen jalkansa yhtäkkiä menivät täydelliseen kramppiin. Yun ei kyennyt liikuttamaan jalkojaan eikä nousemaan pintaan ja luuli kuolevansa. Arktisessa altaassa ui myös maitovalaita, ja niistä Mila-niminen naaras huomasi Yunin ahdingon. Se käytti nokkaansa ja saattoi Yunin pinnalle turvaan.

Gorillaäiti auttoi ihmislasta

Brookfieldin eläintarhassa Illinoisissa 8-vuotias poika putosi 5 metrin korkeudesta apina-aitauksen betonilattialle. Aitauksessa käyskenteli seitsemän gorillaa, jotka olisivat voineet vahingoittaa yllätysvierailijaa.

Gorillanaaras Binti Jua ehti pojan luo ennen muita ja kantoi lapsen sylissään, oma poikasensa selässään, aitauksen ovelle henkilökunnan ja ambulanssimiehistön hoiviin.

Kissa hyökkäsi rosvon kimppuun

Peter Choyce nautti iltapäivän auringosta kaikessa rauhassa pihatiellä pyörätuolissaan istuskellen, kannettava tietokone ja kissa sylissään, kun hän joutui häikäilemättömän ryöstöyrityksen kohteeksi.

Kaksi miestä ajoi ohi autolla, ja luulleen pyörätuolissa istuvaa miestä helpoksi uhriksi toinen heistä nousi autosta, löi Peteriä kasvoihin ja nappasi tietokoneen hänen käsistään. Peterin Unshkins-niminen kissa ei moista röyhkeyttä sulattanut vaan hyökkäsi voron kimppuun ja raapi tämän kasvot verille.

Koira soittaa hätäpuhelun

Buddy-niminen koira on apurina omaa luokkaansa: se osaa soittaa hätänumeroon. Buddyn omistaja on kouluttanut koiransa tunnistamaan sairauskohtaukset ja reagoimaan niihin tuomalla puhelimen omistajalleen.

Kun Buddy kuulee keskuksen vastaavan, se laskee puhelimen maahan ja ulisee apua. Hätäkeskus osaa paikantaa puhelun osoitteeseen ja lähettää ambulanssin. Taitoa on jo jouduttu testaamaan, ja Buddy suoriutui pelastustehtävästä hyvin. Se seurasi isäntäänsä ambulanssilla sairaalaan asti.

Opaskoirana World Trade Centerissä

Sokea Omar E. Rivera onnistui pakenemaan 11. syyskuuta 2001 World Trade Centerin tuhoutuessa 71 kerroksen toimistostaan, kiitos hänen urhoollisen opaskoiransa Saltyn. Labradorinnoutajaansa ja ystävänsä käsivarteen turvaten Rivera laskeutui savun läpi turvaan saakka.

– Salty ei poistunut isäntänsä rinnalta, vaikka miehen kollega yrittikin ottaa sen remmin, Rivera kertoi.

Lähde: Oddee.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat