Koira synnytti limenvihreän poikasen – ärhäkkä pötkylä sai nimekseen Hulk

Koira synnytti limenvihreän poikasen – ärhäkkä pötkylä sai nimekseen Hulk 1:37
Tässä on Hulk.

Yhdysvaltalainen koiranomistaja sai hieraista silmiään, kun perheen koira synnytti kahdeksan pentua, joista yksi oli limenvihreä.

Pohjois-Carolinassa asuvan Shana Stameyn koira, Gypsy, synnytti viime perjantaina kahdeksan suloista pentua. Synnytys kesti kolme tuntia ja kaikki vaikutti menevän oppikirjan mukaisesti aina neljänteen pentuun asti.

– Pelästyin aika lailla, kun tajusin sen olevan vihreä, Shana kertoo CNN:lle.

Oudolle värille luonnollinen syy

Oudosta väristä huolimatta synnytys meni muilta osin hyvin ja kaikki kahdeksan pientä koiranpentua olivat terveitä ja hyväkuntoisia. Pentue oli Gypsyn ensimmäinen pentue.

Paikallisella eläinlääkärillä oli selitys pennun erikoiselle värille.

– Pennut ovat sikiökalvon sisällä kehittyessään kohdussa. Joskus sen sisällä saattaa olla lapsenpihkaa ja se voi värjätä pennun, eläinlääkäri Suzanne Cianciulli kertoo.

Lapsenpihka eli mekoniumi on vastasyntyneen lapsen ensimmäisistä, vihertävän mustista ja tahmeista ulosteista käytetty nimitys. Joskus sitä erittyy jo kohdussa.

Shana tiesi, että pennulla ei ollut hätää, mutta halusi silti selvittää syyn epänormaalille värille. Lapsenpihka voi erityisesti värjätä valkoisen pennun turkin.

– Emo nuolee ja puhdistaa turkkia niin kauan, että se on tarpeeksi iso pestäväksi. Luulen, että se haalistuu pois muutamassa viikossa, Shane pohtii.

Hulkista Pikachuksi

Perheellä oli edessään vaikea tehtävä nimetä erikoinen pentu. heidän ei kauaa tarvinnut pohtia sopivaa nimeä. Pippurinen möhkylä on pentueen nälkäisin ja isokokoisin yksilö.

Hulk… Se on vihreä ja hirmuisen ärhäkkä, joten nimesimme sen Hulkiksi, Shana nauraa.

Myös Gremliniä ja Pistaasia harkittiin. Nyt kun väri on jo haalistunut keltaiseksi, pentua on nimetty myös Pikachuksi. Eläinlääkäri on vakuuttanut, että se muuttuu lopulta vielä valkoiseksi.

Perhe on päättänyt pitää Hulkin itsellään, muut pennut annetaan hyviin ja rakastaviin koteihin, kun ne ovat luovutusiässä.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat