Koira karkasi eläinsuojasta hoitokotiin kerta toisensa jälkeen – sai lopulta tahtonsa läpi: "Se varmasti tunsi, että sitä tarvitaan täällä"

Omapäinen koira karkaili useaan otteeseen eläinsuojasta ja löysi lopulta uuden kodin.

Scout-niminen koira asusteli michiganilaisessa eläinsuojassa, mutta koira alkoi karkailla läheiseen hoitokotiin, kertovat niin Washington Post kuin New York Post.

Hoitokotiin päästäkseen koiran piti hypätä useiden korkeiden aitojen yli ja ylittää moottoritie keskellä yötä. Bellairessa sijaitsevan Meadow Brook Medical Care Facility  -hoitokotiin päästyään koira pääsi sisään automaattisista ovista ja kävi nukkumaan hoitokodin sohvalle yöksi. 

Scout. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun tämä tapahtui ensimmäistä kertaa vuonna 2017, hoitokodin hoitaja löysi karkurin aamulla ja soitti eläinsuojaan, jossa huomattiin, että heiltä sattumoisin puuttui yksi koira.

Scout palautettiin eläinsuojaan, mutta koira löysi tiensä takaisin hoitokotiin seuraavana iltana. Ja uudelleen taas muutaman päivän päästä. Pian hoitokodissa työskentelevä Marna Robertson ymmärsi, minne koira kuuluu.

– Olen ihminen, joka etsii ulkopuolelta tulevia merkkejä, ja jos se on tarkoitettu, se on tarkoitettu, Robertson totesi Detroit Free Pressin haastattelussa. 

Washington Postin mukaan Scout kokeili ensin asua yhden työntekijän luona, mutta se ei tullut toimeen muiden koirien kanssa. Niinpä Scout pääsi hoitokotiin asumaan asukkaiden ja henkilökunnan iloksi. Monella hoitokodin asukkaalla on esimerkiksi muistisairaus tai muu parantumaton sairaus, ja he olivat innoissaan saadakseen koiran seurakseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Se antaa aina silittää"

Scout saa kulkea vapaasti käytävillä. Koira on jopa oppinut avaamaan suljettuja ovia, ja se tietää, kellä asukkaista on sille herkkuja piilossa.

– Se antaa aina silittää ja antaa jutella sille, jos tarvitsee juttukaveria. Se on hyvin mukavaa, iloitsee hoitokodin 82-vuotias asukas Shirley Sawyer

Scoutin menneisyydestä ei tiedetä muuta kuin että se tuli taloudesta, jossa sitä kohdeltiin kaltoin. Eläinsuojaan saapuessaan se olikin pelokas. Edelleen koira säikkyy kovia ääniä tai avainten helinää. 

Henkilökunta uskoo hoitokodin turvallisen ympäristön houkutelleen koiraa. Sen kerrotaan olevan hyvin kiintynyt vanhuksiin.

– Jos heillä on dementia tai he ovat kuolemassa, se tietää sen, ja menee ja on heidän kanssaan ja lohduttaa. Se varmasti tunsi, että sitä tarvitaan täällä, Robertson sanoo.

Katso myös: Myös lemmikit saattavat aiheuttaa sydämentykytyksiä – tämä koira karkasi kotoa melko erikoiseen tyyliin

Koiran erikoinen tapa paeta kotoa tallentui valvontakameralle 0:15
Pariskunta ihmetteli, kuinka heidän koiransa oli päässyt lukitun kodin etupihalle jolkottelemaan, mutta yllättävä vastaus löytyi valvontakameran nauhalta.

 

 

 

Lue myös: