Kohukommenteista iso poru: STM syyttää Helsingin Sanomia virheestä – Päätoimittajan mukaan ministeriö vyöryttää kömmähdystään median niskaan

EU-komissaari Jutta Urpilainen varoittaa koronaviruksen toisen aallon vaarasta Afrikan kautta 1:42
Video: EU-komissaari Jutta Urpilainen varoittaa koronaviruksen toisen aallon vaarasta Afrikan kautta

Sosiaali- ja terveysministeriö on ajautunut tukkanuottasille Helsingin Sanomien kanssa liittyen STM:n Pasi Pohjolan kohukommentteihin.

Helsingin Sanomat uutisoi eilen STM:n koronatoimista vastaavan johtaja Pasi Pohjolan todenneen, että koronaviruksen on annettava levitä, jotta rajoitustoimien edellytykset säilyvät.

Jutun jälkeen pääministeri Sanna Marin kommentoi, että Pohjolan lausunto ei edusta hallituksen linjaa tai ajattelua. 

Pohjola puolestaan kommentoi Marinille, että HS:n jutun sisältö ja hänen sanomisensa eivät vastanneet toisiaan:

Eilen illalla STM julkaisi tiedotteen, jossa viitattiin ”Helsingin Sanomissa estitettyihin virheellisiin väittämiin”. Tiedotteen mukaan STM:n tavoite on estää koronavirusepidemian etenemistä Suomessa.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila kirjoitti Twitterissä, että STM käy läpi ”keskustelua toimittajan kanssa jutun luonteesta, joka ei vastaa sitä, mitä Pohjola on tuonut esille”.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Antero Mukka torjuu STM:n kritiikin vahvasti toteamalla, että uutisen asiasisältö ja sitaatit on tarkistettu haastateltavalta.

”Pidän huonona hallintokulttuurina pyrkimystä vyöryttää vastuu viestintäkömmähdyksistä median virheeksi”, Mukka kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat