Sanna Marinin koronakäytös ja tavoittamattomuus ihmetyttävät oppositiopoliitikkoja – "Tällaista esimerkkiä"

3:02
Katso video: Marin juhli baarissa, vaikka oli altistunut koronalle – yhteiskuntatoimituksen päällikkö tiivistää, mistä kohussa on kyse

Pääministerin juhlinta Helsingin yössä korona-altistuksen jälkeen puhuttaa laajasti sosiaalisessa mediassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vietti aikaa baarissa Helsingissä lauantai-iltana sen jälkeen, kun hän sai tietää altistuneensa koronavirukselle perjantaina ulkoministeri Pekka Haaviston seurassa.

Paljastus on poikinut runsasta keskustelua, sillä Helsingin yössä juhlinutta pääministeriä yritettiin tavoitella tekstiviestitse lauantai-illan aikana kahdesti eristäytymisohjeistuksella valtioneuvoston turvallisuusosaston toimesta. Mediatietojen mukaan Marinilla ei kuitenkaan ollut mukanaan valtioneuvoston puhelinta, johon viestit lähetettiin.

Häntä ei tavoitettu virkapuhelimeen lähetetyillä viesteillä, vaikka ministerin käsikirja ohjeistaa valtioneuvoston jäseniä pitämään virkapuhelimensa "mukana ja käyttövalmiudessa".

6:06
Koronakohun keskellä oleva pääministeri Sanna Marin haastattelussa – kertoo, miksei pitänyt virkapuhelinta mukanaan.

"Tällaista esimerkkiä..."

Sosiaalisessa mediassa kohistaan pääministerin juhlinnasta Helsingin yössä korona-altistuksen jälkeen. Erityisesti oppositiopoliitikot ovat ottaneet aiheen esiin.

Esimerkiksi Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee Marinin käyttäytymistä, ”joka missä tahansa muussa sivistysvaltiossa johtaisi lähtöön”. 

Liike Nyt -puolueen puheenjohtaja Hjallis Harkimo moittii Marinia omien ohjeiden noudattamatta jättämisestä.

– Pääministeri ja valtiosihteerinsä ovat kohta kaksi vuotta kertoneet miten koronan kanssa toimitaan. Mutta sitten Marin itse menee altistuneena ravintolaan ja Haapajärvi soittaa perään että hyvin menee. Tällaista esimerkkiä, Harkimo kirjoittaa.

Miten voi olla tavoittamattomissa?

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen puolestaan ihmetteli Twitterissä, miten Marin voi olla "tällaisina aikoina" turvallisuusyksikön tavoittamattomissa. Heinonen viittannee korona-ajan erikoisaikoihin. Myös kokoomuksen kansanedustaja Mia Laihohämmästelee toimintaa ja miettii esimerkillä johtamista.

Suomen sosiaali- ja terveys ry SOSTE:n pääekonomisti Jussi Ahokas muistuttaa Twitterissä, että kahdesti rokottautuneena Sanna Marin ei rikkonut mitään terveysviranomaisten ohjeistusta.

Mediapersoona Tuomas Enbuske on kirjoittanut aiheeseen liittyen useamman tviitin. Hän arvostelee ja ihmettelee Marinin toimintaa ja hänen tavoittamattomuuttaan turvallisuusosaston puolesta.

– En ole mikään jeesus, vaan virheitä tehnyt paskiainen, mutta en nyt missään nimessä olis mennyt eilen baariin, jos olisin altistunut. Me alamaiset on nyt tässä pari vuotta toteltu, firmat on tehneet konkursseja ja sairaanhoitajat raataneet. Tämä menee nyt mulla ns. tunteisiin, Embuske kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja