Fiasko MM-turnauksessa johti heti potkuvaatimuksiin – menestysvalmentajalle lyödään painetta

Brasilian naisten jalkapallomaajoukkue jäi lohkovaiheeseen MM-tasolla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1995. Nyt ruotsalaispäävalmentajalle vaaditaan potkuja.

Mahalasku varmistui keskiviikkona, kun voiton tarvinnut Brasilia jäi 0–0-tasapeliin Jamaikaa vastaan. Kolme ottelua 1–0-maalierolla selvittänyt Jamaika eteni 16 parhaan joukkoon.

Brasilian päävalmentajana toimii ruotsalainen valmentajalegenda Pia Sundhage. 63-vuotiaalle konkarivalmentajalle on vaadittu brassimediassa välittömästi potkuja.

Brasilialainen urheilutoimittaja Ana Thais Matos kyseenalaisti Globon mukaan Sundhagen turnauksessa tekemiä vaihtovalintoja. Ne tulivat hänestä liian myöhään.

– Se on aina ajatus, jonka kanssa painii. Jälkikäteen voin myöntää, että teimme ne liian myöhään, Sundhage sanoi Globon mukaan.

Ana Thais Matos vaati Brasilian tv:n ottelulähetyksessä, että Sundhagen olisi jätettävä tehtävänsä itse. Samaan tapaan toimi miesten maajoukkueen päävalmentaja Tite, joka erosi, kun Brasilia jäi miesten MM-kisoissa puolivälieriin.

Globon mukaan Brasilian jalkapalloliiton pomo Ednaldo Rodriguez linjasi, että Sundhagen asemaa on syytä arvioida.

– Tulos oli pettymys, mutta voin taata, että liiton suuri panostus naisten maajoukkueeseen jatkuu, jopa kasvaa, etenkin ensi vuoden olympiakisoja silmällä pitäen, Rodriguez sanoi.

Pia Sundhage on menestynyt MM-tasolla aiemmin loistavasti. Hän valmensi Yhdysvaltain naisten maajoukkueen olympiakultaan vuosina 2008 ja 2012. Ruotsin hän on johdattanut olympiahopealle ja EM-välieriin. 

Brasilian putoaminen tarkoitti, että lajilegenda Marta, 37, jää ilman maailmanmestaruutta. Marta ilmoitti jo ennen kisoja, että hänen uransa kuudes MM-turnaus on viimeinen, jossa hänet nähdään.

Lue myös:

    Uusimmat