Kohuhyökkääjän maajoukkuedebyytistä karu paljastus – veti ennen kokoontumista pullon fisua, kuljetettiin kottikärryillä kotiin: "Olin niin pihalla, että paskansin housuuni"

Kohujalkapalloilija Nicklas Bendtner kertoo tuoreessa kirjassaan karun tarinan ensimmäisestä maajoukkuekokoontumisestaan, kun hän oli 18-vuotias. Aiheesta kertoi Extra Bladet.

Tapaus sattui vuonna 2006, vain muutamaa päivää ennen kun Bendtneristä tuli Tanskan nuorin maajoukkuedebytantti sitten lajilegenda Michael Laudrupin. Bendtner oli saanut tuntemattomalta henkilöltä avaamattoman pullon fisua (Fisherman's Friends -karkeista ja vodkasta tehty juoma).

– Kun otin pullon huuliltani, se oli tyhjä, kirjassa sanotaan.

Tanskalainen ei muistanut loppuillasta mitään, mutta on saanut jälkikäteen kuulla tapahtumista.

– Sammuin ja minut nostettiin kottikärryyn. Osa pojista vei minut kotiin, jossa 14-vuotias pikkuveljeni avasi oven. Minut kannettiin yläkerran kylpyhuoneeseen. Olin niin pihalla, että paskansin housuuni ja hajosin kaiken sen takia, Bendtner sanoo.

Bendtner lukitsi huoneen oven ja hänen veljensä soitti epätoivoissaan heidän sedälleen, joka oli palomies. Setä tuli paikalle ja luuli, että Bendtner joutuisi vatsahuuhteluun. Tanskalaisella oli kuitenkin pahin mennyt ohi ja hän pääsi nukkumaan. Seuraavana päivänä hänen tuli olla maajoukkueen mukana leirillä. Bendtner luulee, että jompikumpi hänen vanhemmistaan ajoi hänet leirille, mutta ei muista sitä. 

Bendtner kertoo, että hänellä ei ole vieläkään minkäänlaisia muistikuvia ensimmäisistä harjoituksistaan maajoukkueen kanssa. Maajoukkueen päävalmentaja Morten Olsen ei huomannut missä kunnossa Bendtner oli.

Hän oli mukana avauskokoopanossa Puolaa vastaan muutamaa päivää myöhemmin ja onnistui myös maalinteossa ensimmäisessä ottelussaan.

Bendtner tuomittiin vuoden 2018 marraskuussa 50 päivän vankeustuomioon, kun hän oli käynyt taksikuskin kimppuun. Tanskalainen edustaa nykyään FC Kööpenhaminaa.

Lue myös:

    Uusimmat